Direct naar de contentDirect naar de footer

De leukste uitjes vanuit Hotel Sneek

Gepubliceerd op 10 aug 2021

In de buurt van onze hotels is van alles te beleven. Van mooie natuur tot knusse steden. Wij geven u graag wat inspiratie voor tijdens uw verblijf.
Deze week plannen we een dagje weg vanuit Hotel Sneek.

Weduwe Joustra

In 1864 is de weduwe Anjenette Joustra-Reinders begonnen met het maken van alcoholische versnapering Beerenburg. Als zes generaties lang wordt het drankje gemaakt met dezelfde kruiden. De distilleerderij vindt u in één van de oudste panden van Sneek. Boek een rondleiding en geniet van de sfeer.

Weduwe Joustra ligt op 3 km afstand van het hotel.

De Waterpoort

De Sneker Waterpoort is hét symbool van Sneek. De waterpoort loopt over de Hoogendsterpijp en bestaat uit twee achtkantige torens met daartussen een brug over de vaarroute tussen De Kokl en de Stadsgracht aan het stadscentrum. Boven de brug zit een poortwachterswoning.

De Waterpoort ligt op 3 km afstand van het hotel.

Sneekermeer

Tussen de stad Sneek en de dorpen Terhorne en Goinggarijp ligt het prachtige Sneekermeer. Dit meer is de perfecte locatie voor watersporters om los te gaan. Bovendien kunt u mee met boottochten over het meer.

Het Sneekermeer ligt op 6 km afstand van het hotel.

Harlingen

Deze havenstad is zeker een bezoek waard. In de stad zijn prachtige pakhuizen, gevels en binnenhavens te ontdekken. Typisch Harlingen is de Harlingse Tegeltjesfabriek, opgericht in 1972 door Henk en Maaike Oswald, die een grote verborgen tegelcollectie ontdekte in hun nieuwe huis.

Harlingen ligt op 30 km afstand van het hotel.

Fontein van Fortuna

In het water van het Hoogend staat sinds 2018 de Fontein van Fortuna. Op een gouden bol midden in het water staat een man met een Hoorn des Overvloeds. Het beeld verwijst naar Fortuna, de godig van het geluk en de schutsvrouwe van stedenm, families en volkeren. Bij een bezoek aan Sneek is de fontein niet te missen.

Fontein van Fortuna ligt op 3 km afstand van het hotel.

Fries Scheepvaartmuseum

Het Fries Scheepvaartmuseum is een veelzijdig museum over de historie van de Friese scheepvaart van de zeventiende tot de twintigste eeuw. De collectie van het museum bevat ruim 22.000 voorwerpen en bijna 43.000 foto’s. Dagje cultuursnuiven? Dit museum is een aanrader…

Het Fries Scheepvaartmuseum ligt op 2,5 km afstand van het hotel.

Zelf op pad vanuit Hotel Sneek?

Zelf op pad vanuit Hotel Sneek?

  • 1/2/3x overnachting in een comfort kamer
  • 1/2/3x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1/2x driegangenkeuzediner
  • 1/2x fietsverhuur op de 2e en/of 3e dag van het verblijf
  • Gratis gebruik van fitnessruimte
  • Gratis wifi en parkeren
  • Gratis annuleren tot 12:00 uur op de dag van aankomst

Verken de omgeving en kom daarna volledig tot rust in het hotel met het fietsarrangement.

Vanaf
€ 99,50
per persoon