Direct naar de contentDirect naar de footer

De leukste uitjes vanuit Hotel Spier

Gepubliceerd op 22 mei 2021

In de buurt van onze hotels is van alles te beleven. Van mooie natuur tot knusse steden. Wij geven u graag wat inspiratie voor tijdens uw verblijf. Deze week plannen we een dagje weg vanuit Hotel Spier.

Nationaal Park Dwingelderveld

Direct in de achtertuin van het hotel ligt Nationaal Park Dwingelderveld. Laat de pedalen flink kraken en ontdek de mooiste plekken van het gebied. Ook voor de wandelfanaten is het een echte aanrader. Naast het hotel staat de witte wandelroute, beter bekend als het Plankenpad. Deze route van 5,5km, waarvan een gedeelte over planken, brengt u langs de mooiste plekjes van het park. Vervolgens eindigt u in de boslounge van het hotel.

Dwingelderveld ligt op <1km afstand van het hotel.

'The Nature Game' Drenthe

Wilt u uw bezoek aan het Dwingelderveld op een andere manier beleven? Met 'The Nature Game' speelt u een interactief spel op een tablet waarbij u meer leert over de natuur. Duik in het magische bos en ontdek de verhalen achter de bijzondere plekken die het Dwingelderveld te bieden heeft. Reserveer hier.

'The Nature Game' Drenthe ligt op <1km afstand van het hotel.

Kamp Westerbork

Elk jaar op 4 mei (dodenherdenking) staan we met het hele land twee minuten stil bij alle oorlogsslachtoffers. In Kamp Westerbork worden elke dag honderdduizend Joden, Sinti en Roma in herinnering gehouden die door dit doorgangskamp zijn gekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De sporen van het voormalig kamp zijn nog goed zicht- en voelbaar. Tijdens uw bezoek krijgt u inzicht in hoe het leven was in Kamp Westerbork.

Kamp Westerbork ligt op 19km afstand van het hotel.

De Hondsrug

Op de Hondsrug is een uniek stukje Nederland te vinden. Het gebied is ontstaan in de ijstijd en de prehistorische mens heeft zijn sporen en schatten voor ons achtergelaten. Er zijn vele hotspots om te bezoeken zoals de hunebedden, droogdalen, authentieke dorpen, karrensporen en moerassen.

De Hondsrug ligt op 30km afstand van het hotel.

Wildlands Adventure Zoo

Een wereldreis, maar dan gewoon in één dag en in Nederland. Dat klinkt onmogelijk, maar in dierenpark Wildlands Adventure Zoo kan het. Gaat u te voet of per boot op verkenning? Maak kennis met de olifantenfamilie, spot neushoorns en giraffen van dichtbij of ga op poolexpeditie en sta oog in oog met ijsberen en pinguïns.

Wildlands ligt op 34km afstand van het hotel.

Giethoorn

Gelegen in Nationaal Park Weerribben-Wieden vindt u het idyllische dorpje Giethoorn. Ook wel bekend als het Venetië van Nederland. Een echte trekpleister voor toeristen uit binnen- en buitenland. Met talloze rietgedekte boerderijen, die gebouwd zijn op kleine veeneilandjes, begrijpen wij wel waarom. De huizen zijn met elkaar verbonden door ruim 170 houten bruggetjes. Bekijk dit unieke beeld met eigen ogen deze zomer.

Giethoorn ligt op op 36km afstand van het hotel.

ZELF OP PAD VANUIT HOTEL SPIER?

ZELF OP PAD VANUIT HOTEL SPIER?

  • 4 x overnachting
  • 4 x ontbijt
  • 4 x driegangendiner
  • Gratis annuleren tot 12:00 uur op de dag van aankomst

Verken de omgeving en kom daarna volledig tot rust in het hotel met het Dwingelderveldarrangement.

Vanaf
€ 300,00
per persoon