Direct naar de contentDirect naar de footer

Proeven bij Hotel Amsterdam Zuidas

We zijn in Valk Exclusief Hotel Amsterdam Zuidas. Een driehoekige supercreatie met, vanaf de hogere etages, een panoramisch uitzicht over de hoofdstad. De driekoppige leiding heeft al ruime ervaring opgedaan in het hotelwezen. Kristien, Martijn en Maxime van der Valk studeerden alledrie aan de Hogere Hotelschool in Den Haag.

Lees ook: 'Chef's Favourites: Niels de Groot'

Broer Martijn en zus Kristien, die zijn geboren en getogen in en bij Hotel Heerlen, doorliepen een normale Valkjeugd. Dat wil zeggen: al vroeg meewerken. Martijn: "Ik heb lange tijd in Hotel Dordrecht meegekookt." Kristien: "Ik stond al heel vroeg in de bakkerij van ons hotel. Ik heb er een hele zomervakantie koekjes staan bakken."

In Amsterdam hoeven zij dit niet meer te doen. Chef-kok Niels de Groot en zijn brigade maken er alles zelf. Niels: "Je krijgt alle vrijheid én de spullen die je nodig hebt. Ook hun betrokkenheid staat me aan: elke nieuwe kaart van mij willen ze ook echt proeven."

Proeverij

Proeverij

Chef-kok Niels verzorgt een proeverij van zes gerechtjes van de kaart. Beginnend met een tartaar van kalfsvlees, op smaak gebracht met olijfolie, sjalot, augurkjes en kappertjes, peper zout en worcestersaus. Met een op 62 graden gegaarde eidooier, zoetzure paprika en vandouvanmayonaise. Erbij: een glas Chablis, 'Les deux Rives'.

Gepocheerd eitje

Gepocheerd eitje

Dan nóg een eitje, nu gepocheerd, door panko gerold en gefrituurd. Krokant opgediend met pata negra, hollandaise saus en doperwtensla.

Als visgerechtje heeft de chef dorade die een kwartier is gepekeld, daarna gedroogd en à la minute gegaard met een brander. Dunne tranches komen op het bord met dashi-vinaigrette, en marshmallow van soja.

Proeven bij Hotel Amsterdam Zuidas?

Proeven bij Hotel Amsterdam Zuidas?

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1x driegangendiner
  • Kosteloos annuleren tot 12:00 uur op de dag van aankomst

Boek nu het city break-arrangement vanaf €138,- per persoon

Boek nu
Baba met hangop van vanille

Baba met hangop van vanille

Een glas rode wijn volgt bij ravioli met pureetjes van walnoot en van kastanje, gekarameliseerde roodlof met saus van rode port, kruidenolie en compote van aubergines.

Tot slot baba (zelfgebakken cake, gedrenkt in suikerstroop en limonchello) met hangop van vanille, gel van suikerstroop en roodfruit.