Direct naar de contentDirect naar de footer

Eigentijdse klassiekers in Hotel Leeuwarden

De keuken van Valk Exclusief Hotel Leeuwarden is in topvorm. Het is de habitat van chef-kok Henk, die sinds de opening van het hotel achter de kachel staat. Hij heeft het naar z'n zin en draait z'n hand niet om voor 800 couverts op zaterdagavond. Samen met de drie jongen Valken Mathilde, Maarten en Quint Matser proeven wij zijn kookkunsten.

Kalfsmuis in een modern jasje

Kalfsmuis in een modern jasje

Het diner opent met kalfsmuis in twee bereidingen: aangezet in boter met een beetje olie en gegaard als rosbief waar uiteindelijk plakes van worden gesneden. En rauw. Met een mes tot grove tartaar gesneden. Samen op het bord met plakjes tonijn die door sesamzaad zijn gerold en kort gebakken. De tartaar is met eigeel, kappertjes, ui, peterselie, augurk en peper en zout op smaak gebracht. Ernaast met een klodder tonijnmayonaise.

Sappige schaal- en schelpdieren

Sappige schaal- en schelpdieren

Gevolgd door een gerecht van schaal- en schelpdieren. Parelgort, bereid als risotto – vele malen begieten met kreeftenbisque en inkoken – en gemend met mosseltjes, coquilles, kokkels en gamba's. Plus champagneschuim.

Ook proeven bij Hotel Leeuwarden?

Ook proeven bij Hotel Leeuwarden?

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijt
  • 1x live cooking op zaterdagavond incl. dranken

Live cooking-arrangement vanaf €91,75 per persoon.

Boek nu
Vegetarische kip

Vegetarische kip

Als hoofdgerecht proeven we vegetarische kip. De vogel is vervangen door een sojaproduct dat niet alleen de smaak maar ook de textuur van kipvlees heeft. Opgediend met groenten als paprika, witte kool, bosui, broccoli en tomaat, die zijn gewokt en daarna overgoten met een saus van het Indiase specerijenmengsel garam masala. Ernaast: een kommetje witte rijst.

De klassieke Pêche melba

De klassieke Pêche melba

Tot slot een échte klassieker in een eigentijds jasje: pêche melba. De chef presenteert het dessert in een coupe met Spaanse 43-likeur gekonfijte perzikpartjes, dikke room van mascarpone en slagroom, coulis van frambozen, yoghurtijs, gebrande amandel, koekkruim en macarons met perzikcoulis en chocoladegranache.