Direct naar de contentDirect naar de footer

Proeven bij Hotel Leiden

Het hotel met 'het mooiste terras van Leiden' heeft een chef die van wanten weet. Arthur Meijer van restaurant Het Haagsche Schouw: "De echte Valk-klassiekers blijven maar ik mix graag de Franse met Aziatische keuken."

Mooiste terras

Aan de Oude Rijn ligt Hotel Leiden, dat onder leiding is van Frans Schohaus en Ingrid van den Assem, kleindochter van Martien van der Valk. "We hebben het mooiste terras van Leiden met 200 zitplaatsen, pal aan het water. Je kunt er lunchen, brunchen, dineren en tegelijk naar de schepen en bootjes kijken die de oude rijn afzakken," zegt Frans.

Chef-kok Arthur Meijer: "Ik krijg van Frans en Ingrid de vrije hand om alles een beetje te moderniseren. Natuurlijk: de schnitzel en andere klassiekers blijven, naast de meer eigentijdse gerechten, op de kaart staan, maar ik wil er een twist aan geven."

Samen met Frans en zijn dochter Anneloes proeven we het driegangenmenu van Arthur.

'Deconstructed' salade Caprese

'Deconstructed' salade Caprese

We beginnen met de bekende salade Caprese, maar dan 'deconstructed' ofwel: uit elkaar gehaald. Er is bavarois van gepureerde zongedroogde tomaatjes en cherrytomaatjes met knoflook en room, afgetopt met mozzarellaschuim. En mayonaise van ingekookte balsamicostroop met Parmezaankruim en basilicumolie.

Kabeljauw op z'n oosters

Kabeljauw op z'n oosters

De visfilet wordt gebakken in boter en opgediend met gegrilde groene asperges en worteltjes die eerst worden geblancheerd. Met polenta die is gegaard met boter en parmezaan, naast een crème van meiknol. En een in Parmaham gerolde tijgergarnaal met miso. De 'verplichte' beurre blanc krijgt oosterse accenten van sesam en soja.

Ook proeven bij Hotel Leiden?

Ook proeven bij Hotel Leiden?

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijt
  • 1x driegangendiner

Boek nu het 'Valk Voordeel'-arrrangement vanaf €89,95 per persoon.

Boek nu
Pornstar Martini

Pornstar Martini

Tot slot de beroemde cocktail 'pornstar martini', verwerkt tot dessert. In een glas zit bavarois van passievrucht op basis van een coulis van Malibu, Licor 43, wodka, suiker en gelatine. Daarop een streep kruim van Bastognekoek en dáár weer bovenop een laagje gezoet eiwitschuim, even met de brander bewerkt en getooid met een framboos en een physalis.

De chef schenkt een zelfgemaakte limoncello en arancello bij.