Direct naar de contentDirect naar de footer

Proeven bij Hotel Tilburg

Wat is het leven toch goed in het Brabantse land, zeker als je te gast bent in Valk Hotel Tilburg. De broers Max en Bart Cox hebben er hun plek gevonden als leidinggevenden, net als de keukenchefs die uitblinken in originaliteit en kwaliteit.

Net als de gebroeders Cox hebben ook chefkoks Thomas van Oosterhout en Paul van Nieuwdorp het naar hun zin in het Brabantse land. ,,De mogelijkheden, de vrijheid die je krijgt, de kwaliteit. Vanaf het eerste begin heeft het hoge niveau ons aangestaan.” We schuiven met z’n allen aan in hun eetzaal, een grote ruimte met aan alle kanten ramen en dus een aangename lichtinval.

Tweeluikje van coquilles

Tweeluikje van coquilles

Paul is verantwoordelijk voor het eerste gerecht dat we proeven: coquilles. Verschillende bereidingen in een tweeluikje van gestapelde schaaltjes. De jakobsschelp in het bovenste is flinterdun gesneden en gemarineerd in Valderrama olijfolie met grof zeezout. Vergezeld door een krokantje van serranoham, gel van waterkers en blokjes mango. Het onderste bordje geeft eerst het aangename aroma prijs van brandend hout en toont dan grof gesneden tartaar van rauwe coquille, op smaak gebracht met limoen en witte peper.

Ook proeven bij Hotel Tilburg?

Ook proeven bij Hotel Tilburg?

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijt
  • 1x driegangendiner
  • 1x wandelroute Tilburg

Boek nu het city break-arrrangement vanaf €117 per persoon.

Visplateau

Visplateau

Gevolgd door een schotel van Thomas. ‘Visplateau’ wordt het genoemd: vroeger heette dat een ‘matelote’. Samengesteld uit verschillende onderdelen die apart worden gegaard. We zien en proeven sliptong, zalm, gamba en coquille die in olijfolie zijn gebakken. Het geheel wordt opgediend met gepofte zoete aardappel, zeekraal, citroen, romanesco en roodlof. Plus witte koolsalade, frietjes met twee sauzen en een pannetje heerlijk ingekookte kreeftensaus.

Nagerecht

Nagerecht

Tot slot, een boterzachte cheesecake, bestrooid met een krokantje van gezouten karamel, cremeux van witte chocolade (in de vorm van de Valk toekan), een chocoladecilinder, gevuld met passievrucht- schuim, en karamelijs. Heerlijk.