Direct naar de contentDirect naar de footer

Lekkere zomervibe in Düsseldorf

Wie zegt dat het Duitse Düsseldorf vooral een winterbestemming is, heeft het helemaal mis. Willemijn van der Valk neemt haar moeder Rian mee voor een tour door de stad, op zoek naar verborgen parels.

Modern-chique stad

Modern-chique stad

Düsseldorf is 's zomers een ideale plek voor een minivakantie. De bekende wijk Altstadt is met meer dan tweehonderd restaurants en cafés 'de langste bar ter wereld' en elk jaar vindt in de derde week van juli een van de grootste volksfeesten plaats: de Grösste Kirmes am Thein of Rheinkirmes. In de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen woont ook de grooste Japanse community van het land: aan Aziatische culinaire hoogstandjes geen gebrek.

Altbier & Mettbrötchen

Altbier & Mettbrötchen

Dé specialiteit in en rond Düsseldorf is Altbier; een bovengegist, amberkleurig bier dat op vijf plekken in de stad wordt gebrouwen: Zum Schlüssel, Im Füchschen, Schumacher, Kürzer en Uerige. De laatste is een van de oudste bierbrouwerijen van de stad en de favoriet van Willemijn. Altbier en het typisch Düsseldorfse Mettbröchen – roggebrood met tartaar van varkensvlees en uitjes – wordt aan de lopende band besteld.

Zelf op pad vanuit Hotel Düsseldorf?

Zelf op pad vanuit Hotel Düsseldorf?

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1x DüsseldorfCard (24h) + infopakket
  • 1x bitterballen

City Trip-arrangement vanaf €64,50 per persoon.

Boek nu
Schnaps

Schnaps

Anders dan in Nederland, mag je in Duitsland 'gewoon' alcohol drinken op straat. Om de hoek bij bierbrouwerij Uerige zit Et Kabüffke, een stube waar de lokale Killepitsch schnaps wordt verkocht. Door een klein raampje bestel je een shotje die je ter plekke opdrinkt. De Killepitsch bestaat uit 90 soorten fruit, kruiden en specerijen.

Markt

Markt

De Carlsplatzmarkt in de wijk Carlstadt is een plek waar Willemijn graag komt. ,,Je kunt op deze overdekte markt goede lokale producten kopen voor thuis, maar ook een broodje verse vis eten bij de Fischhaus,'' vertelt ze. Willemijn raadt aan vooral op zaterdag een kijkje te nemen. ,,Dan is het gezellig druk. Aan het einde van de markt zijn kleine horecagelegenheden waar je kunt lunchen en even een drankje kunt drinken.''

Middeleeuws

Middeleeuws

Het meest pittoreske deel van Düsseldorf is de wijk Kaiserswerth dat tot 1929 een zelfstandig dorp was. Hier vind je Kaiserpfalz, een burchtruïne die de verblijfplaats is geweest voor keizers van het Heilige Roomse Rijk en als tolhuis heeft gefungeerd. Verderop in Kaiserswerth zit Galerie Burghof. Willemijn: ,,Dit is een echt biergarten met Altbier van de tap. Aan houten tafels eet je de bekende Elsässer flammkuchen en heb je prachtig uitzicht over de Rijn.''