Direct naar de contentDirect naar de footer

Stedentrip Utrecht

Gepubliceerd op 3 december 2021

Hoe leuk is het om deze winter door de sfeervolle binnenstad van Utrecht te slenteren met z'n prachtige grachten. Kim van der Valk laat met haar verloofde Michiel Karssen zien wat de Domstad te bieden heeft.

Het is het kloppend hart van Nederland en de thuisbasis van Hotel Utrecht: de 900 jaar oude stad Utrecht die bekend staat om z'n grachten en werfkelders, de Domtoren en z'n vele boetiekjes, vintage-winkels en gezellige horeca.

Gezellige grachten

De twee kilometer lange Oudegracht is volgens Kim en Michiel 'het centrum van gezelligheid'. De grachten en de werfkelders werden vroeger gebruikt voor de handel. Tegenwoordig is het een locatie met bruisende cafés en restaurants. Kim: ,,Als je het centrum bezoekt, ontkom je niet aan de Oudegracht; die is iconisch. Er zitten restaurantjes die al jaren meedraaien. We komen hier graag.''

Michiel: ,,Bovendien is het de route richting de Neude, het grootste plein van Utrecht met z'n vele terrassen en onze favoriete wijnbar Lefebvre.'' Op de Oudegracht kun je – ook in de winter – op de rondvaartboot stappen én genieten van een Broodje Mario.

Winkelen

Voor knusse winkelstraten met leuke boetiekjes moet je op de Lijnmarkt zijn ofwel 'de leukste winkelstraat van Utrecht'. Kim: ,,Dit vind ik een supermooi stukje Utrecht. Mijn favoriet is Meesie Little Warehouse. Ik houd heel erg van de armbandjes die ze er verkopen.''

De eigenaren, Nathalie en Stephanie, zijn twee zussen. Tijdens hun reizen over de wereld doen ze inspiratie op en kopen de sieraden en interieurspullen voor hun winkel.

Voor grote merken kan het winkelend publiek naar het vernieuwde Hoog Catharijne bij Utrecht Centraal.

Wandelen

Als u de stad uit wilt, is landgoed Amelisweerd een perfecte locatie om te genieten van de natuur. Het rivierbos ligt aan de Kromme Rijn ten oosten van de stad Utrecht. Het oude loofbos op kleigrond is uniek in Nederland. Kim: ,,Er zijn mooie routes, zoals de monumenten- of kastelenroute.

Ten zuiden van Amelisweerd bevindt zich nog zo'n oase van rust, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Michiel: ,,We wandelen graag op onze vrije ochtenden en middagen. Afgelopen winter hebben we geschaatst op het Leersumse veld. Als je vroeg genoeg bent, spot je nog wel eens een ree. Heel tof om te zien. Helemaal als het sneeuwt.''

Er is nog veel meer te zien en te doen in Utrecht. U leest het in het winternummer van het Valk Magazine, dat binnenkort in de alle Valk Exclusief hotels ligt.

Ontdek Utrecht

Ontdek Utrecht

Voordelig overnachten in Hotel Utrecht, ontwaken met een heerlijk ontbijt en de stad ontdekken?

Boek nu het e-chopperarrangement:

  • 1x overnachting in een comfort kamer
  • 1x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1x driegangendiner
  • 1x e-chopperverhuur op de dag van vertrek
  • Gratis toegang zwembad, wellness en fitness
  • Gratis annuleren tot 12.00 uur op de dag van aankomst

Vanaf €122,50 per persoon.

Hotel Utrecht - E-chopperarrangement