Direct naar de contentDirect naar de footer

Op stap in de meivakantie

Gepubliceerd op 21 april 2021

Deze meivakantie is er genoeg te doen in en rondom onze hotels, ook met de huidige maatregelen. We helpen u graag op weg met wat tips.

Het dorp van Van der Valk

In zes jaar tijd is het gebied rondom Hotel de Gouden Leeuw getransformeerd tot een heus Van der Valk-dorp. Het heeft een eigen Versmarkt, Proeflokaal Mimi, Ivy Boutique Wellness én pannenkoekenrestaurant en natuurboerderij Tante Tokkie. Op loopafstand bevinden zich De Koninklijke Landgoederen De Horsten. De Horsten bestaat uit een samenstel van historische buitenplaatsen die het bezoeken waard zijn: Eikenhorst, Ter Horst en Raaphorst. Eenmaal terug na een lange wandeling kunt u terecht bij de ijssalon van de natuurboerderij voor een ijsje of huisgemaakte stroopwafels. Boek nu de Special Deal en ga gezellig op pad.

Op de fiets door Nationaal Park Dwingelderveld

Ontdek deze vakantie de vele bezienswaardigheden in de provincie Drenthe. Voor zowel jong als oud zijn er voldoende mogelijkheden voor een gezellig dagje uit. Vlakbij Hotel Spier-Dwingeloo ligt Nationaal Park Dwingelderveld. Een heerlijke plek om van de natuur te genieten op de fiets. De fietsroute door het park gaat door bossen, over de heide, langs Theehuis Anserdennen en door het dorp Dwingeloo.

Park Hitland: voor ieder wat wils

Bent u deze meivakantie in Rotterdam en omstreken te vinden? Park Hitland, tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel, is van alle markten thuis. Het is een recreatiegebied met een landelijk en open karakter waar dagelijks fietsers, wandelaars, vissers, vogelaars, kanoërs, ruiters en golfers te vinden zijn. Deze laatste groep kan genieten van maar liefst 18 holes. Park Hitland ligt op fietsafstand van Hotel Nieuwerkerk.

Elektrisch vertoeven

Tegenwoordig kunt u naast fietsen en e-bikes ook e-choppers huren bij een aantal Valk Exclusief hotels. De e-chopper is elektrisch aangedreven, heeft een actieradius van 55 kilometer en rijdt geruisloos tot 25 kilometer per uur. Cross bijvoorbeeld met uw e-choppers door het landschap van de Veluwe vanuit Hotel Harderwijk.

Mysterieuze Moordroute door Middelburg

Plant u deze meivakantie een bezoek aan kustprovincie Zeeland? Voeg een speurroute in Middelburg toe aan het programma. Met de mysterieuze Moordroute waant u zich terug in de tijd. Van de 15e tot en met de 18e eeuw was Middelburg een welvarende handelsstad. De route brengt u van de middeleeuwse abdij naar de historische havens met statige pakhuizen uit de tijd van de VOC. Onderweg vindt u clues die u leiden naar de dader van de moord op privédetective Pieter V. De Ries. De wandelroute start bij het havenkantoor op de Rouaansekaai, tien minuten rijden vanaf Hotel Middelburg. Boek uw speurroute arrangement hier.

Door de Leidse grachten

Rondom de binnenstad van Leiden ligt maar liefst zes kilometer aan grachten. Ontdek deze historische stad vanaf het water met een (elektrische) sloep. Tijdens uw vaartocht komt u een aantal bijzondere bruggen tegen, zoals de Visbrug en de Koornbrug. Aan aantallen zal het ook niet ontbreken: Leiden is na Amsterdam de stad met de meeste bruggen, grachten en singels. Huur na uw stadswandeling een sloep in het centrum van de stad, 15 minuten fietsen vanaf Hotel Leiden. Bij een aantal Valk Exclusief hotels is het ook mogelijk om een sloeparrangement te boeken.

Boek nu uw mini-break!

Boek nu uw mini-break!

Kunt u niet meer wachten om er even tussenuit te gaan tijdens de meivakantie, en is uw favoriete hotel hierboven niet genoemd? Boek dan nu het Vrolijk Voorjaar arrangement bij een deelnemend hotel naar keuze en geniet van een volledig verzorgd verblijf.

• 2 of 3x overnachting
• 2 of 3x ontbijt
• 2x driegangendiner

Vanaf €129,- per persoon
excl. citytax

Boek nu