Direct naar de contentDirect naar de footer

Koploper van de Top 100 CEE

Dit jaar is Van der Valk Hotels naar de toppositie geklommen in het Customer Experience Excellence rapport van KPMG. Dé nummer één van Nederland op het gebied van klantbeleving!

Volgens het Nederlandse Customer Experience Excellence Analysis 2019, een onderzoek van KPMG, voert Van der Valk de Top 100 lijst aan als het gaat om Overall Best Customer Experience, na de 5e plek in 2018 behaald te hebben. In het onderzoek onder ruim vijfduizend Nederlandse consumenten, zijn meer dan tweehonderd verschillende merken in tien verschillende sectoren vertegenwoordigd. Het rapport beoordeelt deze verschillende Nederlandse bedrijven op een zestal pijlers.

Customer Experience Excellence Champions

Customer Experience Excellence Champions

TOP 100 Customer Experience Excellence Champions is samengesteld op basis van het onderzoeksrapport van KPMG.
Hierin is Van der Valk dit jaar de koploper.

Als Valk Exclusief zijnde blijven we verbeteren en onze service aanpassen daar waar gewenst. Maar we gaan zeker niet op onze lauweren rusten. Nu we nummer één zijn, willen we nummer één blijven!
We willen vooruit blijven gaan en innoveren om u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Bekijk het rapport 2019
Van der Valk Hotels

Van der Valk Hotels

Waar Van der Valk vorig jaar een knappe 5e plek behaalde, hebben we dit jaar met trots de top behaald. De consumenten waarderen onze hotelketen voornamelijk vanwege het gevoel van ‘echte gastvrijheid’ en de extra moeite die onze werknemers nemen om de verwachtingen van de gasten keer op keer te overtreffen.

Bekijk het rapport 2018