Direct naar de contentDirect naar de footer

Valk Exclusief Hackathon

Online Check-in & Mobile Key

Update:vrijdag 17 maart nodigde Valk Exclusief in samenwerking met CYCO Cybercrime en COMPUTEST hackers uit voor een hackathon in Hotel Zwolle. Hart van Nederland en RTV Oost kwamen langs voor een reportage van deze dag.

Digital Lockpicking

Digital Lockpicking

Van der Valk Exclusief introduceert Online Check-in: de hotelkamer checkt de gast in voor aankomst in het hotel. Daarmee bieden de Valk Exclusief hotels nog meer gemak bij het boeken van een online hotelkamer reservering. Hotel Zwolle is het eerste hotel in Nederland dat daarnaast is uitgebreid met Mobile Key. Via de Mobile Key App kan de gast voor aankomst in het hotel al de digitale kamersleutel ontvangen. Tegelijkertijd wordt de vraag door sommige familieleden gesteld: 'Hoe veilig is het kamerslot die nu digitaal te bedienen is?'

Hackathon in hotel Zwolle

Van der Valk Exclusief nodigde in samenwerking met CYCO Cybercrime en Computest hackers uit voor een hackathon op vrijdag 17 maart in Hotel Zwolle om het nieuwe sloten systeem van Van der Valk te kraken en/of verbeteren. Naast de controle van het nieuwe slotensysteem met uitgifte van online kamersleutels met behulp van een app en een bluetooth functie wilde het familiebedrijf ook openstaan voor goedwillende beveiligingsonderzoekers die de beveiliging vooruit helpen. Hackers gingen tijdens het event de strijd aan om digitale sloten te hacken, en de nieuwe techniek op de proef te stellen.

Mobile Key, de nieuwe innovatie?

Mobile Key, de nieuwe innovatie?

Misschien is ‘Mobile Key’ wel de volgende innovatie in de hospitality? De Van der Valk Exclusief hotelkamers in Hotel Zwolle zullen na de BETA periode en een positieve test op het event te openen zijn met de Mobile Key App via de smartphone en dit enkel middels een app en bluetooth verbinding. Hierin is Van der Valk niet de enige en eerste; grootste hotelketen wereldwijd, Mariot, stapte ook al over op deze innovatie. Grote vraag is nu: 100% veiligheid, kunnen we dat blijven waarborgen bij de nieuwste innovaties? Of levert het gemak zoveel voordeel op dat niet 100% veilig ook niet als storend wordt ervaren. We gaan het zien. Zoals altijd zal bij de familie Van der Valk gelden: de gasten gaan vertellen wat ze willen en hoe we ze dus in de toekomst gaan faciliteren.