Direct naar de contentDirect naar de footer

Van der Valk wordt deel nieuwe skyline

SCHIEDAM - Woensdag is de officiële eerste paal geslagen voor het Van der Valk Exclusief Hotel in Harga Schiedam. Medio 2021 wordt het hotel geopend met 16 verdiepingen (65 meter hoog), met 179 hotelkamers en 7 suites, restaurants met 600 zitplaatsen en een (sky)bar en met 12 conferentiezalen.

Aannemer Van Omme & De Groot was vorige week al met heien begonnen, dus de formele eerste paal was feitelijk de 81ste betonnen paal die de grond inging op het terrein waar jarenlang korfbalvereniging Nexus en hockeyvereniging HC Schiedam (Spirit) hun complex hadden.

Met de komst van het hotel worden arbeidsplekken gecreëerd (gesproken wordt van 100 fte). Het hotel zal 100 procent elektrisch zijn (gasloos). Met Tesla is Van der Valk al in overleg voor het plaatsen van voldoende laadpalen. Gestreefd wordt naar een kwalificatie van 'BREEAM Outstanding', een maatstaf voor duurzaamheid. "En geloof me", zei Van der Valk Exclusief directeur-eigenaar Peter van den Hul, "het gaat hier een echt groen gebeuren worden. We zijn verheugd daartoe ook samen te kunnen werken met de Bomenridders." De in het publiek aanwezige Schiedamse Bomenridder Huib Sneep beaamde dit.

.

.

.

.

.

.

.

.De Van der Valk Hotels die je door heel Nederland en ook daarbuiten kunt aantreffen zijn niet van één bedrijf, maar vallen onder negen verschillende bedrijven. De familie heeft zich in de loop der jaren zelfstandig vertakt. Ze werken wel samen qua beeldmerk en uitstraling, maar zijn in de bedrijfsvoering geheel zelfstandig. Het allereerste Van de Valk Hotel werd ooit in Voorschoten geopend. "Wij zijn de derde generatie in de Voorschoten-staak", zo legde Peter van den Hul uit, die samen met zijn vrouw Eveline van den Hul - Van der Valk, eigenaar is van deze tak in de Van der Valk-dynastie. Peter van den Hul startte als zestienjarige in de horeca als ober en zo was het dat hij zijn vrouw leerde kennen.

De Voorschoten-tak is het grootste bedrijf van de negen verschillende Van der Valk-bedrijven, goed voor meer dan 50% van de omzet van alle Van der Valk Hotels, aldus Van den Hul. De Voorschoten-staak bestaat nu uit 33 hotels plus vijf in aanbouw zijnde hotels. Het Van der Valk Hotel in Nieuwerkerk aan den IJssel hoort tot deze cluster, "maar verder zijn we nog niet zo goed vertegenwoordigd in de Rotterdamse regio", zegt Van den Hul, die mede daarom blij is met de uitbreiding in Schiedam. "Dit is bovendien een echte Van der Valk-locatie." Denk hierbij aan de ligging pal aan de afrit van de snelweg en denk ook aan het feit dat Schiedam een weer opkomende stad is, met volop bruisende activiteiten in de huizenbouw - op Harga en op Schieveste - en in de industrie - denk aan Offshore Valley (gebied in Schiedam met high tech- en innovatieve offshore energy). Ook de ontwikkeling van jeneverstad naar nu ook gin-city is aansprekend. Om dat laatste te onderstrepen kregen alle genodigden gisteren bij vertrek een miniatuurflesje Loopuyt-gin mee naar huis. "Samen met de hoogbouw in Schieveste gaan wij de nieuwe skyline van Schiedam medebepalen", aldus Van den Hul.

Bron: De Schiedammer Online