Zum Inhalt springenGehe zur Fußzeile

VALK EXCLUSIEF MAGAZINE

In het Van der Valk Exclusief magazine leest u over de laatste ontwikkelingen bij de Van der Valk Exclusief hotels. In uitgebreide reportages maakt u kennis met de hotels en de mensen achter de schermen vertellen over hun drijfveren. Ook portretteren we leden van de Van der Valk familie.

Bekijk het voorjaarsmagazine

Chapeau voor al onze toppers!

Of ik het voorwoord wil schrijven voor ons mooie magazine. Natuurlijk: wat is er leuker dan in contact staan met onze gasten! 2018 is nu al een mooi jaar voor Van der Valk. Hotel Apeldoorn is net open en wat ik heb gezien, is prachtig. Het landelijke en eigentijdse hotel ligt aan de rand van de Veluwe, middenin het groen. De tuin is aangelegd en het pand voelt als een warme deken. In dit magazine kunt u zien hoe mooi mijn broer Marcus en zijn vrouw Alice het hotel hebben gebouwd en ingericht.

Hotel Apeldoorn is niet het enige pareltje. In Tilburg wordt al 1,5 jaar gebouwd aan een bijzonder stadshotel. Het pand schittert u letterlijk van verre toe dankzij de antracietgrijze natuursteen met een sprankelend goud tintje. Zelfs de toekan op het pand is in goud uitgevoerd.

Vanaf mei kunt u in Tilburg terecht. Het is een vernieuwend pand met verrassende eyecatchers en verblijfsruimten, gerealiseerd door mijn zus Jacqueline en haar man Frans Willem. Broer Ben heeft zijn stempel gedrukt op het dak, waar een bijzondere tuin zal komen. Alles om u een ultieme beleving te geven, zakelijk of privé, alleen of in een groot gezelschap. Iedereen is welkom!

Voor Peter en mij kent 2018 een topstart! Eindelijk kunnen wij onze droom waarmaken en een eigentijds stadshotel ontwikkelen aan de ring van Rotterdam. Met architectenbureau Teunissen, van Paul Teunissen en Paul van der Lely, werken wij sinds augustus vorig jaar aan ons mooie project. Het ontwerp ligt ter visie bij de gemeente Schiedam en we hopen op een snelle afwikkeling van de door ons ingediende omgevingsvergunning. In het zomernummer hopen wij u het definitieve en goedgekeurde ontwerp te laten zien! Op dit moment zijn we met aannemer en installatiebedrijven druk in de weer om de bouwwijze en bouwtechniek af te stemmen. Ook hierbij worden we ondersteund door Paul en Paul. Gelukkig maar: de familie Van der Valk bouwt graag, maar heeft professionals nodig om zulke prachtige panden te kunnen afleveren.

Natuurlijk gaan ook wij, net als Hotel Tilburg en nieuwe project bij Amsterdam Zuidas, voor het meest duurzame gebouw. Dit 'BREEAM bouwen' is inmiddels standaard voor Van der Valk. We hopen de 'out standing rating' te halen, maar 'excellent' is ook heel duurzaam. Dat is wat wij willen: duurzaam de toekomst in. We denken graag aan onze kinderen en kleinkinderen - en die van u!

Naast het fysieke bouwen, bouwen wij ook steeds verder aan onze organisatie en professionaliteit. Elk familielid heeft zijn eigen manier om te bouwen aan de eigen ontwikkeling, kennis en kundigheid. Lees in dit nummer de interviews met Nick en Mick, allebei jong begonnen in het familiebedrijf. Dit jaar maken zij grote stappen.

Wat ben ik trots op hen. Net als op onze kinderen en neven en nichten die studeren op de hotelschool, universiteit of hogeschool. Ze blokken keihard voor tentamens en kiezen hun eigen ontwikkelingspad. Ze doen ervaring op tijdens buitenlandse stages en worden, elk op hun eigen manier, gekneed voor het vak.

Het mooie in ons familiebedrijf is dat er voor iedereen die ruimte is. Er wordt ook hard gewerkt aan onderlinge samenwerking en bundeling van krachten. Niet altijd zichtbaar voor u als gast, maar op de achtergrond wel degelijk aanwezig.

En weet u, al die Valken kunnen het werk nooit zo goed uitvoeren als zij niet worden bijgestaan door al die toppers in onze bedrijven. Van chef-kok tot kamermeisje, van de vrachtwagenchauffeur die door storm en regen onze hotels bevoorraadt, tot de studentenscholier die tot diep in de nacht doorwerkt om alle zalen en restaurants er weer tip top uit te laten zien voor een volgende bezetting: we kunnen niet zonder hen. Ik zou graag een diepe buiging willen maken voor al die toppers die bij ons werken en excelleren in het geven van de ultieme gastvrijheid, die u van onze bedrijven gewend bent. Chapeau voor al die duizenden toppers!

Ik wens u een vrolijk voorjaar!

Eveline van den Hul-Van der Valk

Hotel Rotterdam-Nieuwerkerk