Direct naar de contentDirect naar de footer

Wadlopen

Een van de meest bijzondere wandeltochten die men kan maken in Nederland is een tocht over het wad. Met wadlopen komt u dichter bij uzelf en het Waddengebied. Deze wandeling is een uitdaging, zelfs voor ervaren wandelaars. Daarom is het extra fijn om na een dag wadlopen naar Ameland uzelf in de watten te laten leggen bij de heerlijke hotels Van der Valk Groningen Westerbroek en Van der Valk Leeuwarden. Want dat hebt u zeker verdiend.

Boek een hotel in Friesland

Wat is wadlopen?

Wadlopen is een wandeling over de zeebodem bij laagwater in het Waddengebied. Zo wandelt u tijdens zo‘n tocht gemakkelijk van Friesland naar Ameland, en zelfs naar Terschelling. Tijdens de tocht wandelt u over zandplaten, slik en mosselbanken. Wadlopen naar Ameland is een zware tocht. Want het laagwater wordt hier en daar onderbroken door watergeulen waar doorheen gewaad wordt. De tocht is het meer dan waard. U komt verschillende watervogels tegen. En misschien ziet u wel zeehondjes genieten van het zonnetje op een zandbank. De gids zal er zeker voor zorgen dat u al het moois van het wad te zien krijgt. Het wordt in ieder geval een ervaring waar u lang over na zal praten.

Genieten na het wadlopen

Na een prachtige tocht over het wad is het heerlijk om u daarna lekker in de watten te laten leggen bij een Van der Valk-hotel in Friesland of Groningen. Bijvoorbeeld Van der Valk Leeuwarden of Van der Valk Groningen Westerbroek. Bij deze hotels boekt u een heerlijke overnachting, zodat u uitgerust aan de wandeltocht gaat beginnen en lekker kan bijkomen na het wadlopen. Geniet van een goed ontbijt en diner. Boek een arrangement met een wadlopen aanbieding erbij, zodat alles in één keer geregeld hebt. Het hotel in Leeuwarden heeft een eigen wellnesscentrum, waar u na het wadlopen geniet van een massage of een verwarmde jacuzzi. Daar zijn uw spieren ook zeer blij mee.

Wadlopen aanbieding

De Van der Valk-hotels in Friesland en Groningen bieden verschillende wadlooparrangementen aan, inclusief overnachting, ontbijt en diner. De hotels zijn gemakkelijk bereikbaar en liggen op nog geen 35 kilometer van de kust. Boek snel een arrangement en geniet van de pittoreske omgeving van het wad.

Meer informatie over onze hotels