Direct naar de contentDirect naar de footer

De Veluwe

De Veluwe is een beschermd natuurgebied in Nederland, hierdoor heeft de natuur vrij spel en krijgen flora en faunahier alle ruimte. Naast de Big Five van Nederland; de vos, de das, het ree, het wild zwijn en het edelhert, kunt u nog honderden andere zoogdieren, vogels, reptielen en insecten vinden in deze diverse omgeving.

De Veluwe isveel meer dan alleen maar bos, binnen tien minuten wandelen of fietsen want u zich ineens in een geheel andere omgeving. Laat u verrassen door de zandverstuivingen, korstmossteppe en heidevelden. Elke omgeving heeft zijn eigen speciale kanten, laat u verrassen. Geen enkel bezoek is hetzelfde!

Het grootste Nationaal Park in de Veluwe is de Veluwezoom, met ruim 5.000 hectare is er genoeg te ontdekken. Het meest kenmerkende aan de Veluwezoom is het reliëf; dankzij deze heuvels heeft u een prachtig uitzicht. Op een heldere dag kunt u vanaf de Posbank zelfs tot in Duitsland kijken!

Op de Veluwe komt u natuurlijk al heerlijk tot rust in de prachtige natuur, maar in het Deelerwoud is het over het algemeen iets rustiger dan in de andere gebieden. Dit is niet alleen fijn voor u als bezoeker, maar ook voor de dieren! Het is dus ook niet vreemd om hier oog in oog te staan met een wild zwijn, damhert of edelhert. Komt u dus naar de Veluwe om wild te spotten? Dan heeft u in het Deelerwoud te grootste kans! U bezoekt het Deelerwoud door ter hoogte van Groenendaal een voetgangerstunnel te nemen onder de snelweg door.

Tip: bent u van plan om te genieten van de nazomer in de Veluwe? Vanaf half september heeft u de kans om edelherten te horen burlen tijdens een wandeling rond de Rheder- en Worth-Rhederheide.

Terug naar provincie Gelderland