Direct naar de contentDirect naar de footer

Biesbosch

In de Biesbosch is voor iedereen iets te beleven, of u nu wandelend, fietsend of varend op ontdekkingstocht gaat! Het is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Door de hoog opgaande wilgenbossen en prachtige kreken zal u soms gewoon evenvergeten dat u nog steeds in Nederland bent.

De boswachters van de Biesbosch zijn erg trots op dit unieke gebied, daarom nemen zij u graag mee op excursie. Zo is er bijvoorbeeld een bevertocht waar aandacht is voor tientallen burchten die door deze grote knagers worden gebouwd langs de oevers van de waterpartijen. Samen met de boswachter vaart u met een fluisterboor langs vraatsporen, glijbaantjes en de burchten om zo de wereld van de bever beter te leren kennen.
Ook zijn er excursies die volledig gericht zijn op de prachtige vogels die in het gebied voorkomen zoals de ijsvogel, blauwborst en de zeearend. Doordat de Biesbosch één van de rijkste watervogelgebieden van Nederland is, zult u tijdens deze excursie verrast worden door een breed scala aan vogels!

Gaat u liever zelfstandig op pad? Dat kan natuurlijk ook! Het gebied is vrij toegankelijk voor bezoekers en heeft elk type bezoeker genoeg te bieden. De beste manier om de Biesbosch te verkennen is toch wel vanaf het water. Waan uzelf in een jungle met smalle kreekjes en weidse watervlakten met brede rietkragen. Kiest u voor het verkennen vanaf het water in een kano, of houdt u het liever droog met een wandeltocht? Van korte routes over verharde wegen tot heerlijke struinen door het wetland; voor elke wandelaar is een route te vinden om dit prachtige gebied te verkennen.

Terug naar de provincie Noord-Brabant