Direct naar de contentDirect naar de footer

Utrechtse Heuvelrug

De provincie – en stad – Utrecht hebben u uiteraard heel veel te bieden. Waarschijnlijk denkt u snel aan een citytrip, en wij begrijpen heel goed waarom. Echter zouden wij u graag willen aanraden om ook een dag de natuur te verkennen!

Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug is al jarenlang een plek waar men graag komt om even te ontsnappen aan de drukte van de Randstad en is tevens het grootste bos van de Randstad. Wanneer u in het nationale park is het bijna gek om te bedenken dat de grote steden op slechts een steenworp afstand liggen. Dankzij de centrale ligging is het erg makkelijk om de gezelligheid van de steden te combineren met een bezoekje aan dit prachtige en rustgevende gebied.

U kunt hier uiteraard genieten van een heerlijke wandeltocht, met 56 geregistreerde routes die variëren van 2 tot 21 kilometer is er voor iedereen een passende route te vinden. Stapt u liever op de fiets? Het heuvelachtige landschap leent zich perfect voor een uitdagende fietstocht. U kunt zelfs gemakkelijk vanuit het stadscentrum van Utrecht een route volgen tot in het hart van de Utrechtse Heuvelrug. Laat u onderweg verrassen door de veelzijdigheid van de omgeving. Om de hele Heuvelrug met de fiets te verkennen maakt u een prachtige route van 200 kilometer, maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om een gedeelte van dit fraaie landschap te beproeven.

Maar de Utrechtse Heuvelrug is veel meer dan alleen maar natuur. U kunt hier namelijk ook prachtige kastelen en buitenplaatsen vinden. Beleef de authentieke Nederlandse buitengebieden en laat u verrassen door de weelderigheid van de kastelen. Van bekende plekken zoals Paleis Soestdijk, Slot Zeist en Huis Doorn, tot aan de minder bekende Kasteel Groeneveld en Kasteel Sterkenburg.

Terug naar provincie Utrecht