Direct naar de contentDirect naar de footer

Vogelboulevard

Waarschijnlijk heeft u een bezoek aan Zeeland in de zomer op de planning staan om te genieten van de prachtige stranden van de Zeeuwse kust. Maar Zeeland is uiteraard meer dan zand en zilte lucht.

Voor de vogelliefhebbers is het waarschijnlijk niks nieuws, hier kunt u prachtige vogels spotten. Vogels kijken kunt u uiteraard overal, spits uw oren en volg het geluid. Maar u kunt uiteraard ook bewust een plek opzoeken waar vele vogels samenkomen.De grootste vogelboulevard van Zeeland vindt u aan de Zuidkust van Schouwen, het strekt zich namelijk uit van Ouwerkerk tot de Oosterscheldkering. De provincie is een perfecte plek voor vele vogels dankzij de rust en prachtige diversiteit in natuur.
Met name tijdens de trekperiode is de vogelboulevard een gewilde tussenstop, dagelijks bezoeken dan 150.000 vogels deze plek om bij te tanken voor de lange vlucht. Er broeden honderden paren strandplevieren, kokmeeuwen, grutto’s en turreluurs. Maar ook in de zomer zult u versteld staan van het aantal vogels wat u hier kan aanschouwen.

De vogelboulevard is ook een perfecte plek voor een fietstocht. Zo kunt u zich laten verrassen door zowel het brede scala aan vogelsoorten als de overige flora en fauna die de gehele omgeving rijk is. Naast vogels maakt u namelijk ook nog eens kans om zeehonden of bruinvissen te spotten! De meeste zeehonden leven in in de Voordelta, maar ook op andere plekken worden deze schattige dieren op regelmatige basis gespot. Wilt u de kans vergroten dat u zeehonden en bruinvissen tegenkomt tijdens uw verblijf in Zeeland? Boek dan een zogeheten zeehondensafari. Ervaren schippers weten maar al te goed waar zij deze beestjes kunnen vinden en laten u graag zien hoe de natuurlijke habitat eruitziet. Daarnaast vertellen zij u uiteraard ook graag meer over het gebied zelf.

Tip: bezoek Zeeland niet alleen in de zomer, wist u bijvoorbeeld dat elk jaar vanaf half oktober een groep flamingo’s overwintert op Goeree-Overflakkee, in het Grevelingenmeer bij Battenoord?

Terug naar provincie Zeeland