Direct naar de contentDirect naar de footer

Het Groene Hart

Tijdens een trip naar de Randstad denkt u waarschijnlijk aan de grote steden, en niet zo snel aan de natuur die u hier kan vinden. Midden in de Randstad kunt u genieten van de afwisselende natuur in het Groene Hart. Er zijn volop recreatiemogelijkheden waarmee u zich makkelijk meerdere dagen kan vermaken.

Voor de waterliefhebbers zijn er meerdere plassen te vinden waar u de hele dag kunt genieten van het zomerse weer. Wist u dat Hotel Avifauna ook een eigen rederij heeft? Zij nemen u graag mee voor een rondvaart door de omgeving van Alphen aan den Rijn! Gaat u liever zelf op verkenningstocht?De twee plassen die er voor ons dan echt uit springen zijn de Reeuwijkse- en Loosdrechtse plassen. Op beide locaties kunt u op verschillende plekken sloepjes of andere bootjes huren om zo de omgeving te verkennen. Blijft u op de grote plas in Reeuwijk of trotseert u de smalle doorgangen naar prachtige plekken? En sluit u aan in de rij bij de Mijndense sluis om de Loosdrechtse plassen op te kunnen, of bekijkt u dit vrolijke tafereel vanaf de kade?

In het Groene Hart geniet u tijdens een fiets- of wandeltocht van een stukje Nederland met vergezichten vol met lange sloten, koeien, knotwilgen en molens. Elk gebied heeft zo zijn eigen charmes, maar zijn allemaal meer dan de moeite waard. Ervaar vroegere tijden in deLopikerwaard of het groenste hart van de Ranstad in de Krimpenerwaard.

Terug naar provincie Zuid-Holland