Direct naar de contentDirect naar de footer

De leukste musea

Ook op cultureel gebied is er in Groningen genoeg te beleven. Bekijk hier onze tips voor een cultureel dagje Groningen.

Groninger Museum

Met een veelzijdige collectie is er voor elke bezoeker wel iets te vinden wat interessant is. Tijdens een bezoek aan Groningen met de trein kunt u bijna niet om het Groninger Museum heen. Richting het centrum loopt u vrijwel zeker over de Museumbrug. Dit is ook meteen de route naar het postmoderne gebouw waar het museum in gevestigd is.

Noordelijk Scheepvaartsmuseum

Dit museum heeft niet alleen interessante tentoonstellingen, ook de twee historische gebouwen zijn het bezoek meer dan waard! De tentoonstellingen draaien volledig om de scheepvaart in Noord Nederland, van de middeleeuwen tot aan nu.

Museumspoorlijn STAR

Stap aan boord voor een reis terug in de tijd op de langste museumspoorlijn van Nederland! De stoomtrein neemt u mee langs de prachtige natuur tussen Stadskanaal en Veendam. In de rijtuigen-loods van het museum kunt u zelfs plaatsnemen op de stoel van de machinist. Het museum is geopend op de rijdagen van de museumspoorlijn, controleer voor uw bezoek de openingstijden en rijdagen.

Storyworld Forum

In dit jonge museum draait alles om strips, games en animatie. Leer alles over de geheimen van het verhalen vertellen en laat u verrassen door grote Nederlandse en internationale successen op het gebied van strips, animatie en games. Van de Smurfen tot Fortnite, van nostalgie tot hypes, alles komt aan bod.

Menkemaborg

Altijd al eens willen weten hoe de adel leefde in de 17de en 18de eeuw? Een bezoek aan Menkemaborg in Uithuizen maakt dit een tastbare belevenis. Het interieur is nog in originele staat waardoor het even voelt alsof u een stap terug in de tijd heeft gezet.

De Theefabriek

Het enige theemuseum van Nederland staat in Houwerzijl. U kunt hier alles leren over thee. Deze interessante ontdekkingsreis neemt u mee langs de reis die de thee aflegt, van plant tot in uw kopje. Breng ook zeker een bezoek aan de theeschenkerij tijdens uw museumbezoek en neem heerlijke thee mee voor thuis.

Terug naar Groningen