Direct naar de contentDirect naar de footer

Shopplezier in Groningen

Voor een dag winkelen kunt u prima terecht in Groningen! In de compacte binnenstad is van alles te vinden, van woonwinkels tot luxe boetiekjes en van schoenenwinkels tot vintage.

A-Kwartier

Hier proeft u nog de eeuwenoude sfeer. Struin langs de karakteristieke panden en grachten en laat u verrassen door de verschillende winkels. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de authentieke dropwinkel Droppie of proef de luxe rondom de Der Aa-kerk.

Folkingestraat

Wanneer u vanaf het station richting het centrum loopt, zult u hoogstwaarschijnlijk door de Folkingestraat lopen. Deze gezellige straat is ooit uitgeroepen tot "Leukste winkelstraat van Nederland". Vergeet ook zeker niet om u heen te kijken, om zo de verborgen kunst te ontdekken.

Oosterstraat

De Oosterstraat verbindt de Grote Markt met de Rademarkt. In de prachtige panden zijn een groot scala aan winkels te vinden. Stap bijvoorbeeld eens binnen bij BIEN, een Scandinavische conceptstore, of bezoek de KOKOTOKO waar vrijwel alle producten fairtrade zijn.

Zwanestraat en Kromme Elleboog

In de Zwanestraat en de Kleine- en Grote Kromme Elleboog staan voor bourgondisch genieten. U kunt hier terecht voor de heerlijkste hapjes voor thuis of de originele cadeaus voor de echte lekkerbekken.

Vintage Shoppen

In Groningen zijn er ook tal van vintage winkels zoals Stardust, Tim-Tom, Niemansland en Onder de Linde.

Terug naar Groningen