Direct naar de contentDirect naar de footer

10 tips voor u minibreak Groningen

Kunt u wel wat extra inspiratie gebruiken voor uw citytrip naar Groningen? Wij geven u graag 10 tips om het meeste uit uw bezoek te halen!

Martinitoren

In de afgelopen 500 jaar heeft dit Groningse icoon meer dan genoeg meegemaakt, van brand tot ingeslagen bliksem. Met 97 meter is het de hoogste toren van Groningen, en u kunt deze uiteraard beklimmen. Klim omhoog, geniet van het prachtige uitzicht en leer meer over de rijke historie.

Nationaal Park Lauwersmeer

Het Lauwersmeer gebied is misschien wel een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Dit begon allemaal bij de drooglegging van de Lauwerszee in 1969. Laat u verrassen door vergezichten op de horizon en de schitterende flora en fauna die de omgeving rijk is.

Beklim de Kardingebult

Het Nederlandse landschap staat erom bekend dat het plat is, maar dat is niet door heel het land het geval. Neem bijvoorbeeld de Kardingebult, beklim de aangelegde bult van 120 meter en geniet van het prachtige uitzicht over Groningen.

Piloersemaborg

Vroeger stond het Groningse landschap vol met borgen, en een daarvan valt nog steeds te bewonderen. Op een kwartiert rijden van de stad staat de enige overgebleven borgboerderij van Nederland, de Piloersemaborg. Door de authentieke bekleding van de borg wordt u meegenomen naar een andere tijd.

Vesting Bourtange

Deze vesting neemt u mee naar de tijd van de Tachtigjarige Oorlog. Vesting Bourtange was nog maar net af toen de Spaansgezinden de aanval openden. Dankzij het drassige moeras en de bastions droop de vijand snel af. Stap binnen in de in oude glorie herstelde onneembare vesting.

Maak een rondvaart

Groningen is een echte hanzestad, de scheepsvaart speelt dus een belangrijke rol in het bestaan van de stad. Leer meer over de historie en bekijk de stad zoals schippers deze vroeger bekeken; vanaf het water.

Bezoek de Prinsentuin

Bent u een dagje in het centrum van Groningen? De stad kent vele hofjes waar u even aan de drukte kan ontsnappen. Zoals bijvoorbeeld in de Prinsentuin, aan het Prinsenhof. Genieten van de tuin, de bloemen en de algehele rust.

Rondleiding door een stadsbrouwerij

Bij Brouwerij Martinus kunt u vaak terecht voor een rondleiding door de brouwerij. Leer alles over hoe het er op de werkvloer van een brouwerij aan toe gaat. Om de rondleiding goed af te sluiten kunt u hier uiteraard ook terecht voor een bierproeverij.

Het Forum

Het Forum wordt ook wel de huiskamer van Groningen genoemd. U kunt hier mensen ontmoeten, ontspannen of gewoon even verkennen. Wandel door het gebouw en laat u verrassen.

Drink thee in het Poezencafé

Spint u bij de gedachte van een heerlijk kopje thee of koffie met een kat op uw schoot? Dan mag een bezoek aan het Poezencafé niet ontbreken. Warm op en kom tot rust van een gezellige dag in Groningen!

Terug naar citytrip Groningen