Direct naar de contentDirect naar de footer

Haarlemse Musea

Besteed u uw citytrip Haarlem het liefst op een culturele manier? Er zijn genoeg musea die u kunt bezoeken!

Frans Hals museum

Het Frans Hals Museum is verdeeld over twee locaties: Hof en Hal. Niet getreurd, u kunt gemakkelijk beide locaties bezoeken, ze liggen namelijk slechts een kleine wandeling door historisch Haarlem uit elkaar. Laat u verrassen door een combinaties van oude en nieuwe kunst.

Teylers museum

In het historische gebouw kunt u objecten vinden van beroemde meesters, miljoenenoude fossielen en mineralen, peperdure boeken en vindingrijke instrumenten. Alleen al de meer dan twee eeuwen oude Ovale Zaal is een bezienswaardigheid van wereldformaat.

Museum Haarlem

Bent u geïnteresseerd in de historie van Haarlem? Dan mag een bezoek aan Museum Haarlem niet ontbreken. Naast de regelmatig wisselende exposities over typische Haarlemse onderwerpen en en objecten van regionale kunstenaars heeft het museum een permanente tentoonstelling over de bewogen geschiedenis van de stad Haarlem.

Kathedraal Museum

Het museum is de voortzetting van de Schatkamer van de Nieuwe Bavo, die bezocht kon worden van 1973 tot 2009. De collectie van het museum bevat bijzondere kunstschatten zoals schilderijen, beeldhouwwerken, vaandels en liturgisch zilverwerk.

Terug naar Citytrip Haarlem