Direct naar de contentDirect naar de footer

Shoppen Haarlem

Wanneer u een dag wilt gaan shoppen in Noord-Holland denkt u wellicht al snel aan Amsterdam, maar breng eens een bezoek aan Haarlem! In de knusse binnenstad is alles te vinden.

De Gouden Straatjes

Misschien wel het meest karakteristieke aan winkelen in Haarlem zijn de winkels in de zeven pittoreske straten die bekend staan als de Gouden Straatjes. Deze naam danken zij aan de grote aantrekkingskracht die Haarlem had in de Gouden Eeuw. Haarlem was toen namelijk hét centrum om inkopen te doen en om handel te drijven! De Gouden Straatjes hebben u veel te bieden, maar wat zij allemaal gemeen hebben zijn de prachtige monumentale panden die de straten sieren. Kijk dus ook zeker om u heen tijdens uw shopdag.

Warmoesstraat

Dankzij de kinderkopjes, trapgevels en een eeuwenoud hofje is dit misschien wel de meest fotogenieke straat voor uw dag winkelen. Maar ook voor de winkels moet u zeker een bezoekje brengen aan de Warmoesstraat. Met tal van boetiekjes en stijvolle winkels kunt u hier in alle luxe winkelen.

Zijlstraat

Een mix van vintage en exclusieve (luxe) winkels maken de Zijlstraat een unieke beleving. Gaat u voor de exclusieve winkels direct om de hoek van de Grote Markt, of struint u verder op weg naar de tweedehands winkels? In dit gedeelte van de Zijlstraat kunt u ook even neerstrijken voor een kopje koffie of heerlijke lunch in de hippe horeca zaken.

Koningstraat

Bent u altijd op de hoogte van de laatste trends op woongebied of bent u gewoon op zoek naar leuke toevoegingen voor in uw woonkamer? Wandel dan eens de Koningstraat in! Bij lekker weer kunt u even bijkomen van alle inspiratie op een van de vele terrassen.

Anegang

Eeuwen geleden gaf de Anegang toegang tot een kerk en een karmelietenklooster, nu kunt u er terecht voor de laatste modetrends. Shopt u voor nieuwe schoenen, een mooie jurk of een prachtig pak? Grote kans dat u in de Anegang zult slagen. Maar ook voor leuke woonaccessoires zult u hier zeker geïnspireerd worden.

Schaggelstraat

Nee u heeft hier niet naar een typo zitten kijken, de Schaggelstraat is vernoemd naar de rijke Haarlemse familie van Schagen, daarom lijkt dit een beetje een tongbreker. U spreekt het overigens gewoon uit als Schaggelstraat. Hier kunt u nog terecht voor de mooiste, handgemaakte objecten. Van violen tot sieraden, en van muurprints tot een nieuwe broek op maat.

Kleine Houtstraat

Misschien een stuk minder bekend dan de Grote Houtstraat, maar zeker niet minder leuk. Sterker nog, de Kleine Houtstraat is tot twee keer toe verkozen tot "Leukste winkelstraat van Nederland". En dat is natuurlijk niet zonder reden. Fijne boetiekjes, bijzondere concept stores en lekkere horeca zaken zijn hier genoeg te vinden. Wandel dus zeker niet voorbij de Kleine Houtstraat, maar laat u verrassen door de veelzijdigheid.

Gierstraat

Vroeger gierde er een tram door dit gezellige straatje, tegenwoordig kunt u hier eigenlijk alles vinden. Van een klassieke cd tot koffiebonen en van sneakers tot Haarlemmerolie. Laat u verrassen door de veelzijdigheid!

Schalkwijk

Ook overdekt winkelen is in Haarlem uiteraard mogelijk. In winkelcentrum Schalkwijk kunt u bij meer dan 100 ondernemers terecht voor simpele boodschappen of voor een dag winkelen bij fijne warenhuizen en speciaalzaken.

Terug naar Citytrip Haarlem