Direct naar de contentDirect naar de footer

10 tips voor uw Citytrip Haarlem

Kunt u wel wat extra inspiratie gebruiken voor uw citytrip naar Haarlem? Wij geven u graag 10 tips om het meeste uit uw bezoek te halen!

Bezoek de Grote of St. Bavokerk
Haarlem telt een aantal interessante kerken. Op de Grote Markt valt onmiddellijk de Grote of Sint Bavokerk op. Deze prachtige laatgotische middeleeuwse kruisbasiliek torent hoog uit boven de bebouwing om het plein. In de kerk staan onder andere het beroemde Müller-orgel, waar ooit Mozart als kind alle registers opentrok en het graf van Frans Hals.

Brouwerij in de Jopenkerk

Bent u op zoek naar een bijzondere horeca gelegenheid? Een bezoek aan de Jopenkerk mag dan zeker niet ontbreken! Achter de bar staan de imposante brouwketels die het hart vormen van de Jopenkerk. Er wordt hier volgens eeuwenoude recepten gebrouwen door Jopen. Deze stadsbrouwerij is een ware belevenis!

Bezoek de Koepelkathedraal

De Koepelkathedraal staat samen met de Sagrada Familia in Barcelona, de Sacré Coeur in Parijs, de Westminster Cathedral in Londen en de Koekelbergbasiliek in Brussel, in de top-5 van de grote kerkgebouwen die tussen 1850 en 1950 zijn ontstaan. Meer dan 50 belangrijke Nederlandse kunstenaars hebben aan dit gebouw meegewerkt, waaronder Jan Toorop en Mari Andriessen.

Laat u verrassen door het oudste museum van Nederland

Ontdek de wonderen van kunst en wetenschap in Teylers Museum, het oudste museum van Nederland. Kunst van beroemde meesters, mineralen en fossielen, peperdure boeken en indrukwekkende instrumenten.

Haarlemse Hofjes

Achter de verscholen toegangspoorten in de stad liggen de Haarlemse hofjes. Haarlem telt nog maar liefst 21 hofjes, waarvan het oudste dateert uit 1395 en het nieuwste is opgericht in 2007. De VVV biedt een speciale hofjesfolder met wandeling.

Shop-a-holics opgelet

Shop bekende en luxe merken bij de winkels in de Grote Houtstraat of struin door de pittoreske Gouden Straatjes en laat u verrassen door de veelzijdigheid aan winkels.

Ontdek de stad vanaf het water

Boek eens een rondvaart door de stad om zo een heel ander gezicht van Haarlem te zien.

Het mooiste uitzicht

Uw bezoek aan Haarlem is niet compleet zonder bij Molen de Adriaan langs te gaan. Gelegen aan het Spaarne kunt u onder leiding van een gids, visuele presentaties en aan de hand van modellen meer ontdekken over de geschiedenis van Nederlandse molens. Vanaf de stelling van de molen heb je een spectaculair uitzicht over de oude stad.

Even uitwaaien

In de "achtertuin" van Haarlem liggen stranden en duinen. Vanuit Haarlem staat u zo met uw tenen in het zand. Geniet van het schitterende Nationaal Park Zuid-Kennemerland, fraaie buitenplaatsen, strand, zee en recreatiegebied Spaarnwoude.

Bloemenzee

Bent u ook zo gek op bloemen? De kleurrijke Bollenstreek en de Keukenhof liggen praktisch om de hoek!

Terug naar Citytrip Haarlem