Direct naar de contentDirect naar de footer

Culturele uitjes Maastricht

Ook voor een bezoek aan een museum bent u in Maastricht aan het juiste adres! Of u nu een liefhebber bent van hedendaagse kunst of een interesse heeft in drukkunst, met een groot scala aan musea om uit te kiezen hoeft u zich niet te vervelen.

Bonnefantenmuseum

Wanneer men het heeft over musea in Maastricht is het Bonnefantenmuseum waarschijnlijk het eerste waar u aan denkt. Dat is niet zonder reden! Dankzij een verrassende verzameling van oude meesters en moderne kunst worden tal van verhalen vertelt.

Museum aan het Vrijthof

De afgelopen jaren heeft het Museum aan het Vrijthof gewerkt aan een nieuwe toekomstvisie met een duidelijke keuze voor fotografie.

Drukkunstmuseum

Heeft u altijd al willen weten hoe de vakmensen van de drukpers circa 1900 werkte, of hoe de koperdruk werd toegepast voor decoratie op aardewerk bij de Sphinx? Dan mag een bezoek aan het drukkunstmuseum niet ontbreken!

Natuurhistorisch Museum Maastricht

Verken de historie van Limburg! Hoe zag het steenkolentijdperk eruit? En wat is het verschil tussen de Mosasaurus die vroeger in de Krijtzee leefde met de vissen die vandaag in de Limburgse beken rondzwemmen? Laat u verrassen door de veelzijdigheid van dit museum.

Marres

Bij het Marres Huis voor Hedendaagse cultuur kunt u terecht voor wisselende lezingen, hedendaagse kunsttentoonstellingen, performances en projecten van internationaal niveau. Uw ogen zullen niet alleen verrast worden, maar al uw zintuigen worden geprikkeld.