Direct naar de contentDirect naar de footer

10 tips voor uw minibreak Maastricht

Kunt u wel wat extra inspiratie gebruiken voor uw citytrip naar Maastricht? Wij geven u graag 10 tips om het meeste uit uw bezoek te halen!

Het Vrijthof

Tijdens een bezoek aan Maastricht ontkomt u er bijna niet aan, het Vrijthof is een heuse hotspot. Naast het feit dat het plein bekend staat als decor voor de zomerconcerten van André Rieu en Magisch Maastricht tijdens de wintermaanden, kunt u ook de gezelligheid van de gezellige restaurants en terrassen opzoeken! Rondom het Vrijthof staan verschillende historische gebouwen die een herinnering zijn aan de tijd dat Maastricht een religieus centrum en militaire vesting was.

Maastricht Underground

Bent u niet bang voor het donker? Ga dan eens op ondergronds avontuur in de grotten van de Sint Pietersberg. In een labyrint die ooit uit meer dan 20.000 gangen bestond neemt een professionele gids u mee langs de sporen van oude bevolkingen.

Boekhandel Dominicanen

In de eeuwenoude Dominicanenkerk kunt u de bijzondere boekhandel Dominicanen vinden. De kerk verloor haar sacrale functie ruim tweehonderd jaar geleden en heeft sindsdien verscheidene verschillende bestemmingen gehad waaronder een slangenhuis en carnavalstempel. Nu vindt u hier vooral een breed assortiment boeken en muziek.

De Maas

De stad dankt haar naam aan de Maas, het is daarom geen verrassing dat deze rivier een belangrijke rol speelt voor de stad. Er is genoeg te doen in de directe omgeving van de rivier, maar onze grootste tip is om de Maas eens te bekijken vanaf de verschillende bruggen van de stad. Wandel over de Sint Servaasbrug van het centrum naar Wyck. Vervolg uw weg langs de kade en richting Céramique, hier heeft u al uitzicht over de nieuwste brug van Maastricht: de Hoge Brug.

Wyck

Heeft u zin in een dag winkelen? Breng dan een bezoek aan de verschillende boetiekjes die Wyck rijk is. U kunt dit perfect combineren met een wandeltocht langs de verschillende bruggen van de stad.

Bonnefantenmuseum

Misschien wel de grootste culturele hotspot die Maastricht rijk is; het Bonnefantenmuseum. Met een verrassende verzameling van oude meesters en moderne kunst is er voor iedereen iets om zich over te verwonderen. Alleen het iconische gebouw, ontworpen door Aldo Rossi, is al een waar kunstwerk.

Bisschopsmolen

In het knusse Jekerkwartier staat deze watermolen, een echte must-see tijdens uw citytrip in Maastricht. Sinds 2995 is de molen weer herenigd met de ambachtelijke bakkerij. Strijk neer op het muurtje, geniet van een stukje vlaai en schiet wat foto's om te delen op uw social media. Wilt u meer weten over de ambachtelijke bakkerij? Loop dan eens binnen voor een rondleiding!

Frontenpark

Het Frontenpark is niet uw doorsnee stadspark, hier kan de ruwe natuur haar gang gaan. Het park van zo'n twintig hectare wordt ook wel omschreven als de ruige achtertuin van het Sphinxkwartier. Loop over de stalen vlonders over het water of geniet van een uniek kijkje vanaf uitkijkpunt "De Krul".

ENCI-groeve

Sinds oktober 2017 is besloten om de ENCI-groeve weer open te stellen voor het publiek. In 2018 is er na bijna 100 jaar een volledige stop op de mergelwinning. Het ENCI-gebied is een heerlijke plek om te genieten van alle mooie planten en dieren tijdens een wandeltocht.

Onze Lieve Vrouwebasiliek

In de kerk zijn verschillende prachtige kunstwerken te bewonderen. In de schatkamer liggen een groot aantal voorwerpen van kerkelijke kunst en kunstnijverheid. Tijdens uw bezoek kunt u symbolisch een kaarsje aansteken, de kaarsen weerspiegelen op een prachtige wijze op het glas waarachter Maria prijkt.