Direct naar de contentDirect naar de footer

Culturele uitjes Rotterdam

Rotterdam telt vele uiteenlopende musea. Van oude meesters tot hedendaagse verrassingen, alle facetten worden gerepresenteerd bij een van de vele tentoonstellingen.

Booijmans van Beuningen

Een van de bekendste musea van Rotterdam sloot op 26 mei 2019 de toegangspoorten voor een grote renovatie die naar verwachting 7 jaar zal duren. Maar niet getreurd, de uitgebreide collectie waaiert uit over Rotterdam. zo'n 500 stukken worden vertoond bij 8 buurlocaties onder de noemer "Booijmans bij de buren". Begin 2021 zal het Depot Booijmans van Beuningen openen in het Museumpark. Dit is het eerste depot in de wereld waar u, zonder tussenkomst van een conservator, toegang krijgt tot een complete collectie. Verken de 70.000 kunstobjecten zelfstandig of met een gids. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het dakterras voor een prachtig panoramisch uitzicht over Rotterdam.

Kunsthal Rotterdam

Een ander icoon van Rotterdam, vooral door de moderne architectuur van het gebouw, biedt u altijd meerdere grote en kleine verrassende tentoonstellingen. Van prachtige werken van geëngageerde fotografen tot oude meesters, voor een ieder is wat wils.

Maritiem Museum

Rotterdam staat vooral bekend om de haven, niet voor niks want dit is de grootste haven van Europa! Het is dus niet zo verrassend dat de scheepvaart een belangrijk onderdeel is van het DNA van Rotterdam. Dit oudste maritiem museum van Nederland telt meer dan een half miljoen maritieme objecten. Het museum beperkt zich niet alleen tot de stukken in het gebouw, buiten in de Leuvehaven kunt u schepen, havenkranen en andere haven gerelateerde objecten bewonderen uit de periode van 1850 tot 1970.

Wereldmuseum

In het wereldmuseum ziet u de verzameling die over een tijd van 160 jaar is verzameld voor en door Rotterdammers. De tentoonstellingen nemen u mee langs de verschillende culturen van over de hele wereld maar tegelijkertijd toont het ook het koloniale verleden en de handelsdrift van Rotterdam. Het entreeticket is inclusief audiotour.

Nederlands Fotomuseum

In dit nationale museum voor fotografie zijn meer dan 5,5 miljoen beelden te vinden, waarbij alle facetten van fotografie voorbij komen. Met een balans tussen hedendaagse en historische fotografie uit binnen- en buitenland met een rode draad van een sterke documentaire traditie. Het museum is gehuisvest in het oude werkplaatsengebouw van de Holland-Amerika Lijn; Las Palmas.

Natuurhistorisch Museum

Met een uitgebreide vaste collectie vogels, zoogdieren, vissen, insecten, schelpen en planten krijgt u de aardse biodiversiteit in in zijn verscheidenheid te zien. De echte pronkstukken? Het skelet van een potvis, het geraamte van olifant Ramon en de echte Dominomus.

Terug naar citytrip Rotterdam