Direct naar de contentDirect naar de footer

De Euromast

Iedereen kent dit icoon, het siert de Rotterdamse skyline maar wat is de Euromast nu eigenlijk? En wat kunt u er allemaal doen?

Geschiedenis van de Euromast

Kent u de Floriade? Een wereldbloemententoonstelling die elke tien jaar wordt gehouden, de eerste editie was in Het Park in Rotterdam. De Floriade én de Euromast werden feestelijk geopend op 25 maart 1960 door Prinses Beatrix. Wat de Floriade met de Euromast te maken heeft? De Euromast is gebouwd als uitkijktoren over deze wereldbloemententoonstelling! Euro omdat het hart van het Europese marktgebied in Rotterdam ligt en mast als knipoog naar de scheepvaart.

De veelzijdigheid van de Euromast

Misschien staat de Euromast wel het meest bekend om het abseilen, stap op 100 meter hoogte over de balustrade en verleg uw grenzen! Wist u dat de Euromast de hoogste abseil attractie van Europa is?

Ook voor de bezoeker met minder stalen zenuwen valt er genoeg te beleven. Stap bijvoorbeeld in de Euroscoop, een roterende glazen lift die u naar 185 meter hoogte brengt. Op heldere dagen kunt u tot wel 30 kilometer ver van het uitzicht genieten. Of leer van alles over de Euromast en Rotterdam van uw gids die u meeneemt over het platform op 100 meter hoogte.

Kom bij van alle indrukken in de brasserie en geniet van bijvoorbeeld een letterlijke high tea! Geniet van zoete lekkernijen en hartige hapjes ver boven de stad.

Voor meer informatie over de geschiedenis van de Euromast en de mogelijkheden tijdens uw bezoek, verwijzen wij u graag door naar de officiële website.

Terug naar citytrip Rotterdam