Direct naar de contentDirect naar de footer

10 tips voor uw minibreak Rotterdam

Kunt u wel wat extra inspiratie gebruiken voor uw citytrip naar Rotterdam? Wij geven u graag 10 tips om het meeste uit uw bezoek te halen!

Kubuswoningen

De meeste mensen kennen Rotterdam voor een aantal redenen, één van die redenen is over het algemeen de Kubuswoningen. Architect Piet Blom heeft de woningen vanuit een interessant uitgangspunt ontworpen. Hij zag de woningen als bomen en het hele complex als een bos; vandaar dat de woningen ook wel bekend staan als het Blaakse Bos. Breng een bezoek aan de Kijk Kubus, een ingerichte museumwoning.

Oude Haven

Wilt u genieten van een drankje tussen de Rotterdammers? Dan moet u zeker een bezoek brengen aan de Oude Haven. Met verschillende restaurants is er genoeg keuze om even bij te komen van alle indrukken van de stad. De prachtige historische schepen in de haven geven een bijzondere sfeer aan deze plek. Wist u dat de eerste wolkenkrabber van Europa, het Witte Huis, hier te vinden is?

Diergaarde Blijdorp

Voor een bezoek aan de diergaarde hoeft u vanaf Hotel Rotterdam-Blijdorp niet ver te lopen, het zijn namelijk buren! Struin over de savanne of waan u als Ariel diep in de zee in het
Oceanium.

Neem de watertaxi

De watertaxi heeft 50 aanlegplaats langs de Maas in Rotterdam, ook bij vele toeristische plekken is een aanlegsteiger te vinden. Denk hierbij aan de Euromast, het Maritiem Museum en de Oude Haven. Met 50 km/u gaat u verrassend snel over het water naar de plek van bestemming, of geniet u van een snelle rondvaart. U dient altijd vooraf te reserveren.

Witte de Withstraat

Dit is ook wel het kloppende hart van de kunst. Dit komt doordat de Witte de Withstraat het Museumpark en het Maritiem Museum met elkaar verbindt. Maar ook in de straat zelf zijn er genoeg cultuurinstellingen te vinden. Maar ook het nachtleven op de Witte de With is een hele beleving. Met meerdere gezellige bars is de Witte de Withstraat al jaren favoriet onder de Rotterdammers.

Rondleiding door de haven

In deze echte havenstad mag een rondleiding door de haven bijna niet ontbreken. Verken de haven vanaf het water en geniet van de prachtige skyline van Rotterdam. Voor meer informatie, klik hier.

Kralingse Plas

In het Kralingse Bos kan heel Rotterdam in de zomer de verkoeling opzoeken van de Kralingse Plas. Met vele wandelaars, fietsers en hardlopers kan de sportieveling genieten van een uitje met een prachtig uitzicht. Liever even helemaal niks doen? Pak er een kleed bij en geniet van de zon aan de plas.

De Markthal

Proeven van alle culturen in Rotterdam. Met 100 vers units, 15 winkels en verschillende restaurants is er voor elke smaak iets lekkers te vinden. Vergeet vooral niet om naar boven te kijken, hier ziet u het kunstwerk ‘Horn of plenty’ (Hoorn des overvloeds) van Arno Coenen en Iris Roskam. Wist u dat u ook gratis in de Markthal naar de Tijdtrap kan? Een tentoonstelling met bodemvondsten van de middeleeuwse stad Rotterdam die zijn opgegraven tijdens de bouw. De tentoonstelling is te vinden in het trappenhuis en parkeergarages van de Markthal.

Kop van Zuid

Loop of fiets over de Erasmusbrug naar de Kop van Zuid. De beroemdste architecten in de wereld hebben hun stempel gedrukt op deze prachtige locatie in de stad. Naast deze relatief nieuwe gebouwen kunt u ook nog een stukje historie proeven bij bijvoorbeeld de Cruise Terminal. Ook zijn hier meerdere culturele instellingen te vinden zoals LantarenVenster, het Luxor Theater en het Nederlands Fotomuseum.

Delfshaven

Door de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog is veel van de stad verwoest, de Delfshaven heeft het bombardement in 1940 wel doorstaan. De haven zelf heeft al een vrij markante geschiedenis. Zo is zeeheld Piet Hein hier geboren en is dit de locatie waar de Pilgrim Fathers 400 jaar geleden naar Amerika vertrokken. In de historische grachtenpandjes zitten tegenwoordige antiekwinkels en cafés zoals bierbrouwerij De Pelgrim. Sla de brouwerij zeker niet over tijdens uw bezoek aan de Delfshaven.

Terug naar citytrip Rotterdam