Direct naar de contentDirect naar de footer

Tips voor uw wellness bezoek

Gaat u voor het eerst naar een wellness centrum of gaat u gebruik maken van de wellness faciliteiten bij één van onze Valk Exclusief hotels? Wij geven u graag wat tips zodat u volledig ontspannen aan uw bezoek kan beginnen!

Gebruik badkleding

Controleer voor u van huis gaat of het verplicht is om badkleding te dragen in de wellness. De meeste wellnesscentra hebben speciale badkledingdagen. Wel zo fijn om te weten of u uw badkleding mee moet nemen.

Neem de juiste spullen mee

Tijdens uw wellnessdag zijn zowel een badjas als handdoek essentieel. In de wellnesscentra is het verplicht om een badjas te dragen in de horeca gelegenheden, de handdoek is om op te zitten in de sauna. Wel zo hygiënisch voor u en voor de andere gasten. Ook slippers zijn een vereiste. Bij de meeste centra kunt u een badjas, handdoek en slippers huren.

Water, water en nog eens water

Een sauna is erg warm, dat is het idee ervan. Hierdoor verliest u over het algemeen flink wat vocht. Het is dan ook belangrijk om goed te drinken. Neem een bidon of waterflesje mee en vul deze gedurende de dag bij.

Geniet van de sauna

Voor u de sauna's ingaat begint u de dag met een warme douche. Neem na het afdrogen een heerlijk voetenbad. Het signaal van de warmte van het voetenbad wordt doorgezet in uw hele lichaam. Ga hierna de sauna in. Neem plaats op uw handdoek en onthoud: hoe hoger u gaat liggen, hoe warmer het wordt.

Zoek verkoeling

Het is na de sauna erg belangrijk om uw lichaam goed af te koelen. Spring daarom in een dompelbad of stap onder de koude douche. Zorg ervoor dat de saunabezoeken niet te dicht op elkaar zitten. Belangrijke tip: heeft u in de infraroodsauna gezeten? Dan mag u niet in een dompelbad springen. Het is belangrijk om dan langzaam af te koelen. Doe dit bijvoorbeeld voor u gaat lunchen zodat uw lichaam langzaam op temperatuur kan komen.

Extra handdoek

U heeft natuurlijk een handdoek bij u voor in de sauna, maar vergeet niet om een handdoek mee te nemen voor het douchen. Wel zo lekker om dan een frisse handdoek te kunnen gebruiken.

Neem comfortabele kleding mee

Er is niks vervelenders dan na een dag relaxen een spijkerbroek proberen aan te trekken. Neem dus comfortabele kleding mee om het ontspannen gevoel vast te houden,

Terug naar wellness