- Valk Exclusief
In het Van der Valk Exclusief magazine leest u over de laatste ontwikkelingen bij de Van der Valk Exclusief hotels. In uitgebreide reportages maakt u kennis met de hotels en de mensen achter de schermen vertellen over hun drijfveren. Ook portretteren we leden van de Van der Valk familie.

Wie regelmatig richting het oosten rijdt, heeft er vast en zeker al eens iets gedronken, gegeten of zelfs overnacht... Ik heb het over de provincie Overijssel waarin drie parels van Valk Exclusief Hotels zijn gevestigd. Hengelo, Zwolle en Enschede hebben met elkaar gemeen dat er een prachtig hotel van het Van der Valk concern aanwezig is. In Deventer starten we in het voorjaar met de bouw van een vierde hotel. Toch wel een bijzonder iets om bij stil te staan. 

Zeker als je als hotel wordt genomineerd voor het beste designhotel van Nederland. De Entree Hospitality & Style Awards 2016 voor het betse designhotel ging tussen Hotel Enschede, twee hotels uit Amsterdam, eentje uit Maastricht en één uit Breda. De credits gaan daarbij vooral naar mijn vrouw Hedwig die enorm veel tijd en energie in de styling en inrichting van de hotels steekt.

Hotel Enschede is in de zomer van 2016 opgeleverd en kreeg al direct vanuit allerlei hoeken complimenten voor het design. Met de toren van 45 meter en de 'zwevende' balkons is Hotel Enschede aan de buitenkant al een eyecatcher, maar eenmaal binnen kijk je helemaal je ogen uit. Mijn favoriete plek is de bar-brasserie in de 'old skool' sfeer met koperkleurige gaaslampen, zitjes met felgele fauteultjes, een enorme lange brasseriebank in groen fluweel en het zwart/goud/zilveren behang uit New York. En nu is dit als eerste Valk-hotel genomineerd voor het design.... Ik ben er zeer trots op! En alhoewel we niet op de eerste plaats zijn geëindigd, voelt de nominatie op zich als de hoofdprijs voor ons.

De Valk Exclusief Hotels timmeren sowieso letterlijk flink aan de weg. Ook in de komende jaren worden er schitterende nieuwe hotels gebouwd. De economie zit weer in de lift en we gaan mooie jaren tegemoet nu de recessie op zijn retour is. Wij hebben er zin in en hopen dat we u, onze trouwe gasten, snel mogen verwelkomen op de nieuwste locaties van de Valk Exclusief Hotels.

Op het moment van schrijven, worden alle hotels omgetoverd in kerststijl met glanzende kerstklokken, sfeervolle sneeuwdecoraties en grote opgetuigde kerstbomen. De haarden branden in de lounge en de restaurants en verspreiden een aangenaam licht en warmte... Veel mensen vieren kerst bij Van der Valk en niets is ons te gek om het u naar de zin te maken. Wij wensen voor iedereen een heel fijn kerstfeest!

Rest mij nog om u, namens de hele familie Van der Valk, een energiek, vrolijk en inspirerend 2017 te wensen!

Ik hoop u snel te zien en te spreken,

Paul Van der Valk

Hotel Hengelo, Hotel Zwolle, Hotel Enschede

Wij maken gebruik van cookies.