Direct naar de contentDirect naar de footer

Valk & Visie: Olivier en Mathilde

Gepubliceerd op 4 januari 2022

In deze rubriek geven twee 'Valken' antwoord op dezelfde vragen. Olivier Matser (23) van Hotel Wolvega werkt bij Valk Digital, het online bedrijf achter Valk Exclusief. Nicht Mathilde Matser (25) is financieel projectmanager voor Valk Exclusief hotels Haarlem, Leeuwarden, Wolvega, Emmeloord, Sneek en Purmerend.

Het spannendste dat ik ooit deed:

Olivier: ,,Na een blessure in 2016, waarbij mijn knieband was ingescheurd, voor het eerst weer op een snowboard staan. Ik vroeg mezelf af of ik het nog wel kon en vooral: of mijn knie het wel hield. Gelukkig is het allemaal goed gegaan.''

Mathilde: ,,Verhuizen naar Colombia was spannend én leuk. Ik heb er acht maanden gewoond en stagegelopen bij de Nederlandse ambassade. Colombia is een geweldig land met een gecompliceerd verleden, maar een rijke cultuur en natuur. Ik mis 't nog steeds.''

Deze karaktereigenschappen zou ik willen hebben:

Olivier: ,,Meer kunnen genieten van de leuke momenten. Meestal ben ik alweer druk bezig met volgende dingen die op de planning staan.''

Mathilde: ,,Ik zou creatiever willen zijn. In Hotel Haarlem en Hotel Leeuwarden gemaakt door kunstschilder Michel Velt. Ik vind het altijd een wonder wat hij in een paar dagen op een muur weet te toveren.''

In mijn koelkast ligt standaard:

Olivier: ,,Spa rood. Ik ben daar echt saai in. Het liefst drink ik de hele dag water.''

Mathilde: ,,Groente en vleesvervangers Het leuke is dat Valkchefs mij altijd nieuwe vegetarische gerechten laten proeven. De pulled jackfruit van Hotel Emmeloord bijvoorbeeld is heel goed.''

Mijn lievelingstoetje is:

Olivier: ,,Tarte Tropézienne, een taart uit het Zuid Franse Saint-Tropez van briochedeeg met een romige vulling van banketbakkersroom, botercrème en slagroom, afgemaakt met parelsuiker. Die zou ik de hele dag door kunnen eten.''

Mathilde: ,,Crème Brûlee. Dat gekarameliseerde laagje suiker vind ik echt heerlijk. Wat ik ook vind is dat een dessert pas geslaagd is als er ijs bij zit.''

Deze traditie houd ik graag in ere:

Olivier: ,,Ik ben meer van de spontane momenten. Dan zijn de verwachtingen laag en kan iets nooit tegenvallen.''

Mathilde: ,,De familiereünie! Eén keer in de twee jaar komen alle Van der Valken bij elkaar en dat is altijd één groot feest, waar je iedereen ziet en spreekt. Er wordt altijd veel gelachen, gedanst en lekker gegeten. Heel gezellig en ook waardevol.''

Nog niet uitgelezen? Lees het hele interview in het nieuwe Valk Magazine hier.

Boek nu uw in-room dining arrangement

Boek nu uw in-room dining arrangement

Dit arrangement bevat:

    • 1x overnachting
    • 1x ontbijt
    • 1x diner
    • Extra's wisselend per hotel
    • Kosteloos annuleren tot 12.00 uur op de dag van aankomst*
Boek nu