Direct naar de contentDirect naar de footer

BTW regeling Valk Exclusief

Van der Valk Exclusief brengt op boekingen van buitenlandse organisaties, Nederlandse omzetbelasting in rekening. Op geleverde diensten van Van der Valk Exclusief hotels en haar entiteiten is verlegging van BTW geen mogelijkheid.

In alle gevallen is Nederland de plaats van dienst en derhalve dient er Nederlandse BTW te worden afgedragen.

Organisaties en opdrachtgevers kunnen deze BTW in veel gevallen terugvorderen. Dit kan via lokale belastingdiensten, in de plaats van vestiging. Meer informatie is te vinden bij uw lokale belastingdienst

De jurisprudentie luidt als volgt:

Ten aanzien van de logies voor gasten is de plaats van dienst Nederland op basis van artikel 6b Wet op de omzetbelasting 1968 (artikel 47 BTW-richtlijn) en dient derhalve Nederlandse omzetbelasting in rekening te worden gebracht.

Ten aanzien van restaurant- en cateringdiensten is de plaats van dienst Nederland op basis van artikel 6f Wet op de omzetbelasting 1968 (artikel 55 BTW-richtlijn) en dient derhalve Nederlandse omzetbelasting in rekening te worden gebracht.

Ten aanzien van de ter beschikkingstelling van vergaderfaciliteiten of zalen is sprake van passieve verhuur, waarbij de plaats van dienst Nederland, en op basis van artikel 6b Wet op de omzetbelasting 1968 (artikel 47 BTW-richtlijn) dient derhalve Nederlandse omzetbelasting in rekening te worden gebracht.