Direct naar de contentDirect naar de footer
Een groen hart
Een groen hart

Een horecabedrijf met een groen hart

 • terrace
  Het organisch afval van onze hotels wordt gebruikt als grondstof voor bio-energiecentrales.
 • bed-x-large
  Alle warmte die vrijkomt bij het opwekken van elektriciteit wordt hergebruikt in de hotels.
 • delivery-van
  Al onze vrachtwagens besparen brandstof door aerodynamische spoilers.
 • nature
  Green Key: hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de hospitalitybranche. Er wordt alles (en meer) gedaan om het milieu te sparen zonder dat gasten inleveren op comfort en kwaliteit.
Verantwoord

 • Doen wat nodig is
 • Afval is geen waste
 • De hoogste Green Key waardering
 • Uitsluitend gebruik van LED verlichting
Winnaar Sustainable Brand Index

Winnaar Sustainable Brand Index

Hoera! Van der Valk is, na 2020, 2021, 2022 en 2023 ook in 2024 uitgeroepen tot meest duurzame hotelketen door de Sustainable Brand Index.

Met andere woorden: volgens de Nederlandse consument is ‘de toekan’ het meest duurzame hotelmerk van ons land. Wij willen al onze gasten hartelijk bedanken!

Valk Energy laadpalen

Valk Energy laadpalen

Rijders van elektrische auto's zien graag (snel)laadpunten langs drukke snelwegen staan. De locaties van onze hotels draagt bij om eigen laadpalen te ontwikkelen; Valk Energy laadpalen. Terwijl onze gasten wachten, kunnen ze in een prettige omgeving verblijven en lekker iets eten of drinken in onze Valk Exclusief hotels.

Meer informatie
Trees4next

Trees4next

Met elkaar kunnen we iedere overnachting, etentje, vergadering of transport compenseren. Voor iedere 2 OrangeChoices of voor iedere GreenChoice, planten we een boom in de heuvels van Schotland. Het verschil zit 'm in het overslaan van alleen de handdoeken of een volledige schoonmaak bij een verblijf van minimaal 2 nachten. Helpt u mee?

Meer informatie
Green-en OrangeChoice

Green-en OrangeChoice

Draag uw steentje bij aan het milieu en maak tijdens uw verblijf een Green-of OrangeChoice. Bij deze keuze slaat u de handdoeken of een volledige schoonmaak over bij een verblijf van minimaal 2 nachten. Zo draagt u een steentje bij aan het planten van een boom in de heuvels van Schotland.

Wat over is, gaat niet verloren

Wat over is, gaat niet verloren

Het organisch afval van onze hotels wordt gebruikt als grondstof voor bio-energiecentrales. Via een innovatief verwerkingsproces wordt het afval omgezet tot groene energie en teruggeleverd aan onze hotels.

Het wordt dus niet weggegooid, maar altijd op een slimme manier hergebruikt! Er worden bijvoorbeeld veel producten gekoeld in een hotel. Al deze onttrokken energie wordt in het hotel hergebruikt. Bijvoorbeeld het koel houden van bier zorgt voor verwarming van water op de kamer.

Elk (bouw)steentje bijdragen

Elk (bouw)steentje bijdragen

Niet alleen in de bedrijfsvoering, maar ook tijdens de bouw wordt al gedacht aan duurzaamheid. Zo zijn er al verschillende hotels in bezit van het duurzaamheidscertificaat BREEAM-NL In-Use. Dit is in Nederland een breed geaccepteerd certificaat voor het waarderen van duurzaamheidsaspecten van het gebouw.

Valk Exclusief bouwt verder aan de toekomst. Op dit moment is hotel Woerden in aanbouw. Meer informatie over de plannen vindt u hier.

Energievoorziening

Energievoorziening

Wij doen er alles aan om onze energie met een zo hoog mogelijk rendement te gebruiken en op te wekken. Zo hergebruiken we bijvoorbeeld de warmte die vrijkomt bij het opwekken van onze elektriciteit. Warmte afkomstig van de motor- en de rookgaskoeling, wordt ingezet voor uw warme douche.

Niet alleen warmte wordt hergebruik, maar ook veel gebruikte producten. Zo worden alle restanten van de oude kaarsen van de restaurants verzameld, gesmolten en tot nieuwe kaarsen verwerkt.

FSC gecertificeerd papier

FSC gecertificeerd papier

We ontkomen er niet aan om papier te gebruiken, waardoor er is gezocht naar een verantwoorde manier. Al onze documenten, brochures en magazines zijn daarom gemaakt van FSC gecertificeerd papier. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven.

Door FSC te gebruiken, dragen wij direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd.