Direct naar de contentDirect naar de footer

In gesprek met... Nick & Simon

Gepubliceerd op 3 december 2021

Ze treden samen op sinds de schoolbanken. Ruim twintig jaar later zijn Nick & Simon uitgegroeid tot publiekslievelingen. ,,Mensen zien dat we echt zijn, ook onze vriendschap.'' Een gesprek in het prachtig versierde Hotel Amsterdam Zuidas over succes, over kerst en gezond eten, hun theatertour en nóg meer muziek.

Als tieners gingen Nick en Simon voor het eerst de bühne op voor het jaarlijkse kerstconcert van hun school. Dat was het startsein voor een samenwerking die tot op de dag van vandaag intens is. En wat ze ondernemen, lijkt bij voorbaat succesvol.

En nu maken jullie je op voor een langverwachte theatertour...

,,Eindelijk ja. We zouden eind 2020 al gaan toeren, maar corona zette daar een streep door. Met 'Nick & Simon & Garfunkel' trekken we vanaf begin februari hopelijk het land door voor in totaal zo'n zestig voorstellingen.''

Een ode aan jullie idolen Simon & Garfunkel?

Nick: ,,Iedereen die op tv 'Homeward Bound' heeft gevolgd, weet dat Paul Simon en Art Garfunkel onze grote voorbeelden zijn. Gitaar georiënteerd muziek, tweestemmig. Vroeger, toen we zelf nog geen muziek schreven, stonden we al hun nummers in de kroegen op de dijk van Volendam te spelen.''

Simon: ,,En omdat die muziek in de Volendamse kroegen lekker in het gehoor ligt. In ons dorp houden we wel van een beetje ouderwetse muziek, nog steeds. We zongen bijvoorbeeld Cecilia en Bye Bye Love, dat eigenlijk van de Everly Brothers is, maar door Simon & Garfunkel werd gecoverd.''

Wat vinden jullie belangrijk in een hotel?

Nick: ,,Een goed bed en een goede douche. Hoe moeilijk is het? En geen gezeik met de wifi. Hoezo bij de receptie een briefje met een code halen? We leven in 2021. Alle nieuwe Valkhotels zijn overigens top. Lekker bed, heerlijke douche. Goed geregeld.''

Simon: ,,En het ontbijt niet te vergeten. Dat vind ik ook belangrijk. Weet je wat ik briljant vindt bij Van der Valk? Dat je dat bed waarop je zo lekker hebt geslapen de volgende ochtend gewoon kan kopen, en met korting. Dat is toch grandioos...''

Eten jullie ook vaak in de hotels?

Nick: ,,Een goede keuken kan ik wel waarderen, want ik ben een groot culinair liefhebber. Maar het zou geen deal breaker zijn.''

Hebben jullie iets met kerst?

Nick: ,,Als Nick & Simon zeker. We hebben een paar kerstalbums gemaakt, een kersttour gedaan twee jaar geleden en veel opgetreden tijdens kerstshows in Ahoy Rotterdam. En binnenkort komt er een kerstverzamelalbum uit.''

Simon: ,,Kerst staat voor mij synoniem aan vrij en samenzijn met het gezin. We gaan vaak met vakantie in deze periode, maar niet dit jaar. Half december verwachten we ons tweede kindje.''

Het hele interview lezen? Het hele verhaal staat in het nieuwe winternummer van het Valk Magazine, dat binnenkort in alle Valk Exclusief hotels gratis af te halen is.

Komt u ook genieten?

Komt u ook genieten?

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1x culinair driegangendiner
  • Toegang tot wellness & fitness
  • Gratis annuleren tot 12.00 uur op de dag van aankomst

Verken de omgeving en kom daarna volledig tot rust in Hotel Amsterdam Zuidas met het 'Dine and relax'-arrangement.

Vanaf
€ 89,50
p.p.p.n. (o.b.v. 2 personen op een kamer) excl. citytax