Direct naar de contentDirect naar de footer

Hotel Sneek, hotspot aan het water

Zodra het mooi weer wordt, is het op het terras aan het water goed toeven. Hotel Sneek is een hotspot, zeker als straks een eigen doorvaarroute mag worden gemaakt naar de Friese meren.

08.00 uur

08.00 uur

Eén van de vroegste vogels in Hotel Sneek is Edwin. Hij is medewerker algemene dienst en zorgt ervoor dat bij aankomst de gast in een brandschoon hotel stapt. ,,De eerste indruk moet altijd netjes zijn,’’ vindt hij. Edwin zeemt de ramen, maakt toiletten schoon en stofzuigt de lounge, de vergaderzalen, de brasserie en het restaurant.

08.30 uur

08.30 uur

Het ontbijt is nog niet eens afgelopen of de dagploeg van de keuken begint met de mis-en-place voor de lunch. Waarom zo vroeg wordt begonnen met de lunch? Kok Carolina: ,,Alles is vers en dat kost tijd. Neem onze gamba’s waar gasten dol op zijn. Die bereiden we voor met speciale kruiden en groenten.’’

12.00 uur

12.00 uur

Gordon is druk bezig een doorvaarroute te laten aanleggen van het hotel naar de Friese meren. Sinds de opening van Hotel Sneek in 2010 is dit een wens van de directie. Twaalf jaar later lijkt die lang gekoesterde droom eindelijk werkelijkheid te gaan worden. Gasten kunnen er dan hun bootje aanmeren en eten en overnachten bij het hotel.

Ontdek Hotel Sneek

Ontdek Hotel Sneek

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijt
  • 1x fietsverhuur

Fietsarrangement vanaf €99,50 per persoon.

Boek nu
13.30 uur

13.30 uur

Het terras zit vol tijdens de lunch en aan de lopende band worden mosselen besteld. Bedieningsmedewerker Naomi: ,,Gasten komen speciaal voor mosselen naar ons hotel. Je merkt echt dat het een stuk drukker is als het seizoen begint. Ik snap het wel. Ons terras aan het water een onwijs mooi plekje.’’

16.00 uur

16.00 uur

De avondploeg meldt zich bij restaurantmanager Dewi en ze nemen samen de planning door. ,,Ik vertel hoeveel dinergasten we verwachten én of er grote groepen inchecken die laat komen eten,’’ legt ze uit. Dewi’s team bestaat voor een groot deel uit nieuwe collega’s die het vak moeten leren. Dat vindt ze het leukst aan haar baan: ,,Vooral als iemand gemotiveerd is en interesse toont.’’

17.30 uur

17.30 uur

Na een dag op pad te zijn geweest, hebben alle gasten hun e-chopper ingeleverd. Wieger van de technische dienst controleert of er een stuur los zit of een wiel aangedraaid moet worden voordat hij deze in het gloednieuwe fietsenhok zet. De geboren en getogen Fries regelt ook de technische zaken in Valk Exclusief Hotel Leeuwarden. ,,Ik pendel heen en weer en heb het onwijs naar m’n zin.’’

22.30 uur

22.30 uur

De avond wordt afgesloten in de knusse brasserie. Restaurantmanager Marco maakt een lekkere cocktail klaar: ,,Vooral de Aperol Spritz is zomers érg populair.’’ Hotelgasten komen graag in dit gedeelte van het hotel en de brasserie is volgens Marco een gezellige plek om ’s avonds een afzakkertje te nemen. Genoeg geborreld voor vandaag: we zoeken ons bed op!