Direct naar de contentDirect naar de footer

Ter nagedachtenis aan Arie van der Valk

Op donderdag 11 januari is na een mooi en lang leven Arie van der Valk op 94-jarige leeftijd in alle rust overleden in zijn geliefde Voorschoten.

Arie van der Valk is geboren in 1929 als zevende in het gezin Van der Valk. In 1955 trouwde hij met Truus van Vliet, ook uit Voorschoten. Samen kregen ze 10 kinderen.

Arie volgde zijn vader op in de Gouden Leeuw in Voorschoten en was heel zijn leven een drijvende en inspirerende ondernemer en bovenal familieman.

Reeds op jonge leeftijd kreeg Arie, kort na de tweede wereldoorlog, de financiële leiding over het familiebedrijf. Hij zette de centrale inkooporganisatie in Voorschoten op. Een van de belangrijke pijlers van het concern. Decennialang had hij de touwtjes stevig in handen als de Pater Familias. Zijn grote kracht was een bovenmatig talent voor cijfers en een gezond boerenverstand.

Het concern groeide enorm, maar er waren ook hobbels zoals de ontvoering van Toos van der Valk in 1982 en de Fiod affaire in 1994. Ook door die moeilijke momenten loodste Arie zijn familie en het bedrijf. Zijn ondernemersgeest en drive is voor vele Valken nog steeds een inspirerend voorbeeld. Mede onder zijn langdurige leiding is vanuit de Gouden Leeuw in Voorschoten het Van der Valk familiebedrijf verder uitgebouwd.

De familie is dankbaar voor zijn enorme bijdrage en stimulerende kracht.

Op vrijdag 19 januari 2024 was de begrafenis in besloten familiekring.