Direct naar de contentDirect naar de footer
Warmte terugwinning
Warmte terugwinning

Energievoorziening

Wij doen er alles aan om onze energie met een zo hoog mogelijk rendement te gebruiken en op te wekken. Zo hergebruiken we bijvoorbeeld de warmte die vrijkomt bij het opwekken van onze elektriciteit.

Warmtekrachtkoppeling

Warmtekrachtkoppeling

Een op aardgas lopende motor drijft een generator aan waarmee stroom wordt opgewekt. De warmte, afkomstig van de motor- en de rookgaskoeling, wordt ingezet voor uw warme douche.

Warmte terugwinning

Warmte terugwinning

Er worden veel producten gekoeld in een hotel. Al deze onttrokken energie wordt in het hotel hergebruikt. Bijvoorbeeld het koel houden van bier zorgt voor verwarming van water op de kamer. Voor al onze duurzame technieken werken wij samen met Linthorst Installatietechniek.

Meer informatie
Warmtepomp

Warmtepomp

WARMTE- EN KOUDEOPSLAG

Onder Hotel voor de Toekomst zijn 2 bronnen geboord. In de zomer slaan we door de zon opgewarmd water op in de bodem. Dat warme water wordt in de winter weer opgepompt om bijvoorbeeld uw kamer te verwarmen.

Verwarming en koeling per boeking

Verwarming en koeling per boeking

Een kamer wordt pas verwarmd of gekoeld na het inchecken van een gast. Hiervoor zorgt een koppeling met onze klimaat en reserveringssystemen. Op deze manier voorkomen wij onnodige energieverbruik van niet verhuurde kamers

Slimme afzuigkap

Slimme afzuigkap

INFRAROOD AFZUIGINSTALLATIE

Onze afzuigkappen hebben maar één stand. Door middel van infrarood detecteert de afzuigkap de hoeveelheid rook en past hier de aan- en afvoersnelheid op aan. Hierdoor wordt efficiënt met energie omgegaan.