Direct naar de contentDirect naar de footer

Van der Valk ondertekent groene kredietregeling

Met de ondertekening van een groene kredietregeling met Rabobank Regio Den Haag is hotelgroep Van der Valk Participatie klaar voor een duurzame toekomst.

Binnen de groep Valkenhorst worden 25 hotels en restaurants geëxploiteerd, en dit aantal wordt de komende jaren met tien hotels uitgebreid. Valkenhorst opereert duurzaam en heeft recent een groenverklaring voor de nieuwbouw van tien hotels aangevraagd.

Het verstrekken van groene leningen door Rabobank past in de strategie van beide partijen om de toekomst op duurzame wijze vorm te geven. De vijfde generatie van hotelondernemers zet daarmee de ruim 100-jarige relatie tussen Van der Valk en Rabobank voort.

Green Key Certificatie
Nagenoeg alle hotels van het Van der Valk concern zijn Green Key gecertificeerd. Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt.

Met de Rabo Groenfinanciering worden duurzame projecten gefinancierd tegen een gunstigere rente dan met andere bedrijfsfinancieringen. Het rentetarief is lager omdat beleggers en spaarders bij groenfinanciering genoegen nemen met een lagere rente. Daarvoor ontvangen zij belastingvoordeel.