Familie van de Vis heeft nu in totaal 73.000 hennen, waarvan er 18.000 exclusief voor het Van der Valk Exclusief -concern elke dag een ei leggen. Deze worden ter plekke gesorteerd en verpakt. Twee keer per week worden ze naar het centrale distributiecentrum in Voorschoten gereden, waarna ze direct aan de Valk Exclusief hotels worden geleverd.
Evert-Jan: ,,Wij vermarkten onze eieren al jaren zelf, om- dat we graag zien waar ons product terechtkomt. Zo weet de consument ook precies waar zijn ei vandaan komt en hoe wij met onze kippen omgaan.”
Vrijheid blijheid ‘Het verschil’ tussen scharrel- en vrije uitloop-kippen zit ‘m in de buitenlucht. De stallen zijn hetzelfde, alleen kunnen ‘vrije’ kippen de hele dag lekker rondlopen in het weiland tussen het gras en de planten. In de stal is bronwater beschikbaar en krijgen de hennen vijf keer per dag vers voer.
Wim: ,,Zodra het donker wordt, gaan de kippen uit zich- zelf naar binnen en gaat de stal dicht. Ik hoef ze bijna nooit te roepen. Ze zijn ’s nachts liever binnen, want daar zijn ze veilig voor de vossen.
Als de zon weer opkomt, leggen de meeste kippen een ei, verzamelen ze zich voor de poort en zijn ze klaar om de rest van de dag in alle vrijheid buiten te zijn.’’
Met deze stap probeert van der Valk Exclusief een extra bijdrage te leveren aan de verduurzaming van ondernemen.
Op www.verseeieren.nl is meer informatie te vinden over van de Vis Eierspecialist.