Direct naar de contentDirect naar de footer

De leukste uitjes vanuit Hotel Deventer

Gepubliceerd op 30 september 2021

In de buurt van onze hotels is van alles te beleven. Van mooie natuur tot knusse steden. Wij geven u graag wat inspiratie voor tijdens uw verblijf. Deze week plannen we een dagje weg vanuit Hotel Deventer.

Binnenstad Deventer

Deventer heeft een bruisende binnenstad met gezellige terrasjes en leuke winkels. Elke winkelliefhebber kan hier terecht, want er is van alles, van antiek-, boeken- en cadeauwinkel tot snoep- en spelwinkels. Bovendien kent het een eigen brouwerij, bierbrouwerij DAVO, die het verhaal vertelt van een groep vrienden die bijna tien jaar gelden in pannen bier zijn gaan brouwen. Nu werken er vijftig gepassioneerde bierliefhebbers. Leuk om te weten: in het proeflokaal kunt u een blik werpen op de brouwketels waar de DAVO-bieren worden gemaakt.

De binnenstad van Deventer ligt op 6 km afstand van het hotel.

Museum De Waag

Eenmaal op de Brink vindt u Museum De Waag. Hier bekijkt u een collectie van topstukken uit de stedelijke collectie die het verhaal vertellen van de geschiedenis van markt-, vesting, en industriestad Deventer. In het museum is een gratis Nederlandstalige audiotour beschikbaar, die extra informatie biedt over de tentoonstelling. Het museum biedt ook een audiotour aan door de stad zelf. Zo leert u Deventer tot in de puntjes kennen.

Museum De Waag ligt op 6 km afstand van het hotel.

Raalte

Raalte is een dorp dichtbij Deventer. Dit dorp is niet alleen gastvrij en vriendelijk, maar beschikt ook over een gezellig winkelcentrum. Raalte staat bovendien bekend om zes aantoongevende evenementen die jaarlijks plaatsvinden. Denk aan Sallands Oogstfeest Stöppelhaene, Ribs&Blues en de Sallandse Wandelvierdaagse. Bij een bezoek aan Raalte heeft u dus genoeg te doen.

Raalte ligt op 22 km afstand van het hotel.

Sallandse Heuvelrug

Tussen de Hanzesteden Deventer en Zwolle aan de ene kant en Twente aan de andere kant, ligt de Sallandse Heuvelrug. Het gebied is een van de grootst aaneengesloten heidegebieden van Europa, dat is ontstaan in de ijstijd. Door de stuwwal heeft het landschap hoogteverschillen wat bijna on-Nederlands is. Een goede tip voor een bezoek.

De Sallandse Heuvelrug ligt op 25 km afstand van het hotel.

Deventer Koekwinkel

Wie niet de Deventer Koekwinkel van JB. Bussink bezoekt, is niet in Deventer geweest. In het knusse Charles Dickens-achtige winkeltje aan de Brink worden dé Deventer Koeken verkocht. Het is een kruidkoek met een lange geschiedenis. Het recept is geheim en vrijwel identiek aan het origineel uit 1593. Het uit 1850 stammende pandje, vol met originele details, herbergt een assortiment aan smaken, maar de klassieke koek is het populairst.

De Deventer Koekwinkel ligt op 6,6 km afstand van het hotel.

Lebuinuskerk

Aan het Grote Kerkhof ligt de Lebuinuskerk, een gotische hallenkerk die tussen 1450 en 1525 rijk was versierd met muurschilderingen en vol stond met heiligenbeelden en altaren. Behalve traditionele kerkdiensten, vinden er in de kerk tegenwoordig concerten plaats. Ook kunt u de toren beklimmen. De smalle spiltrap naar de tweede omgang op 46 meter hoogte bestaat uit 220 treden. Vanaf het hoogste punt heeft u prachtig uitzicht over Deventer en omgeving.

De Lebuinuskerk ligt op 6,8 km afstand van het hotel.

Zelf op pad vanuit Hotel Deventer?

Zelf op pad vanuit Hotel Deventer?

  • 2x overnachting
  • 2x uitgebreid ontbijt
  • City informatiepakket en de mooiste fietsroutes
  • Gratis annuleren tot 12.00 uur op de dag van aankomst

Verken de omgeving en kom daarna volledig tot rust in het hotel met het City break-arrangement.

Vanaf
€ 137,50
p.p.p.n. (o.b.v. 2 personen op een kamer) excl. citytax