Direct naar de contentDirect naar de footer

De leukste uitjes vanuit Hotel Haarlem

Gepubliceerd op 3 september 2021

In de buurt van onze hotels is van alles te beleven. Van mooie natuur tot knusse steden. Wij geven u graag wat inspiratie voor tijdens uw verblijf. Deze week plannen we een dagje weg vanuit Hotel Haarlem.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Dit Nationale Park staat bekend om haar prachtige duin- en strandwallenlandschap. Het is een Natura 2000-gebied waar planten, dieren en mensen samenkomen. De binnenduinrand, natte duinvalleien, weelderige buitenplaatsen en duinen vormen de connectie tussen stad en strand. Bovendien kent het gebied het Duincafé voor een goede kop koffie.

Nationaal Park Zuid-Kennermerland ligt op 7km afstand van het hotel.

Houtrak

Volgens golfclub Houtrak is de locatie het best bewaarde geheim van de regio Haarlem. De holes kennen genoeg afwisseling: ze liggen middenin het bos of in de polder. Door prachtige vijvers en listige slootjes is deze golfbaan uitdagend voor golfers van elk niveau.

Houtrak ligt op 10km afstand van het hotel.

Bloemendaal aan Zee

Bloemendaal aan Zee wordt ook wel het Nederlandse Ibiza genoemd. Hier vindt u alles wat nodig is voor een heerlijke dag aan het strand. Het vierkilometerlange strand is naast zonnen, perfect voor wandelingen. Niet te vergeten: tussen de duinen ligt het sfeervolle openluchttheater Caprera. Hier kunt u genieten van muziek, cabaret, dans, klassiek, opera en kindervoorstellingen.

Bloemendaal aan Zee ligt op 10km afstand van het hotel.

Circuit Zandvoort

Dit weekend staat in het teken van de Formule 1 op circuit Zandvoort. Op 5 september zullen de F1-motoren na 36 jaar weer brullen in de Noord-Hollandse duinen, als in Zandvoort de rode lichten doven voor de start van de 13e Grand Prix van dit seizoen. Naast grote evenementen, is het ook mogelijk om zelf een rit te maken op het circuit. Zo kunt u een rit maken in verschillende exclusieve auto's of uw race-licentie behalen.

Circuit Zandvoort ligt op 11km afstand van het hotel.

Jopenkerk

Unieke biertjes op een bijzondere locatie. De Jopenkerk is één van de trekpleisters van Haarlem. In 2010 is de kerk omgebouwd tot brouwerij voor het Jopenbier met brouwer Chris Wisse aan het roer. Sindsdien heet de kerk: Jopenkerk. In de kerk wordt nog steeds bier gebrouwen en kunt u genieten van een 'high beer' of een bierproeverij. Een stuk verderop, in de Jopen Tap Room, is het mogelijk een rondleiding te krijgen en een kijkje te nemen in het bierbrouwproces.

De Jopenkerk ligt op 2,4 km afstand van het hotel.

Teylers Museum

Het Teylers Museum is het eerste en oudste museum van Nederland en opgericht ter bevordering van kunst en wetenschap. Ze tonen hier prachtige fosielen en mineralen, munten en penningen en kunst. Het heet niet voor niets het Museum van de Verwondering.

Het Teylers Museum ligt op op 3 km afstand van het hotel.

In het herfstnummer van 2021 van het Valk Magazine is de redactie op stedentrip in Haarlem. Lees het magazine hier en krijg nog meer tips voor de stad.

Zelf op pad vanuit Hotel Haarlem?

Zelf op pad vanuit Hotel Haarlem?

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijt
  • 1x koffie/thee met gebak
  • Gratis gebruik wellness en fitness
  • Gratis annuleren tot 12.00 uur op de dag van aankomst

Verken de omgeving en kom daarna volledig tot rust in het hotel met het 'Ontdek Haarlem'-arrangement.

Vanaf
€ 64,50
p.p.p.n. (o.b.v. 2 personen op een kamer) excl. citytax