Direct naar de contentDirect naar de footer

De leukste uitjes vanuit Hotel Maastricht

Gepubliceerd op 9 december 2021

In de buurt van onze hotels is van alles te beleven. Van mooie natuur tot knusse steden. Wij geven u graag wat inspiratie voor tijdens uw verblijf. Deze week plannen we een dagje weg vanuit Hotel Maastricht.

Vrijthof

Het grootste plein in het centrum van de stad om vrij overheen te wandelen en het bijzondere uitzicht te bekijken. Om het Vrijhof heen staan tal van historische gebouwen om te bekijken. Denk aan de Sint Servaaskerk, Sint Janskerk, het Spaans Gouvernement, de Hoofdwacht en het Generaalshuis.

Het Vrijthof ligt op 3 km afstand van het hotel.

Brouwerij Bosch

Beleef en proef de brouwhistorie in deze voormalige brouwerij in het centrum van de stad. De brouwerij, ook wel Stoombierbrouwerij De Keyzer genoemd, is een beschermd rijksmonument. De brouwerij en mouterij zijn een zeer belangrijk onderdeel van het beschermde stadsgezicht van Maastricht. Bezoek de brouwerij en geniet van een rondleiding en proeverij.

Brouwerij Bosch ligt op 2 km afstand van het hotel.

Sint-Pietersberg

De zeldzame kalkhellingen en het unieke microklimaat van de Sint-Pieterberg maken het gebied tot een uniek vlinder-, oehoe-, vleermuis- en plantenparadijs. Het is eigenlijk een heuvel, maar wordt een berg genoemd, omdat het ook zo voelt als u hier wandelt. Dit zuidelijkste stukje Nederland tussen Maastricht en België wordt 'on-Nederlands mooi' genoemd.

Sint-Pietersberg ligt op 7 km afstand van het hotel.

Steenkolenmijn Valkenburg

Daal af in een 'echte' kolenmijn en ga op zoek naar het zwarte goud. Hier ontdekt u alles over het zware werk en het leven van de mijnwerkers. Het is een wereld die normaal gesproken verborgen blijft, maar nu te ontdekken is in Valkenburg.

Steenkolenmijn Valkenburg ligt op 10 km afstand van het hotel.

Maastricht Underground

Onder de grond bij Maastricht Underground staat de tijd stil en bestaat online niet. Bezoek het 'verborgen' deel van de stad door middel van het indrukwekkende uitgebreide gangenstelsel.

Maastricht Underground ligt op 3,5 km afstand van het hotel.

Bonnefantenmuseum

Dit museum staat bekend om haar verrassende vaste collecties en tentoonstellingen bestaand uit oude, moderne en hedendaagse kunst. Met name middeleeuwse beeldhouwkunst, Zuid-Nederlandse schilderkunst en hedendaagse kunst.

Het Bonnefantenmuseum ligt op 2 km afstand van het hotel.

Zelf op pad vanuit Hotel Maastricht?

Zelf op pad vanuit Hotel Maastricht?

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijtbuffet
  • Gratis gebruik van zwembad en wellness faciliteiten

Verken de omgeving en kom daarna volledig tot rust in het hotel met de voorjaarsdeal.

Vanaf
€ 67,00
p.p.p.n. (o.b.v. 2 personen op een kamer) excl. citytax