Direct naar de contentDirect naar de footer

De leukste uitjes vanuit Hotel Utrecht

Gepubliceerd op 4 februari 2021

In de buurt van onze hotels is van alles te beleven. Van mooie natuur tot knusse steden. Wij geven u graag wat inspiratie voor tijdens uw verblijf. Deze week plannen we een dagje weg vanuit Hotel Utrecht.

Oudegracht

De twee kilometer lange Oudegracht is ‘het centrum van gezelligheid’. De grachten en de werfkelders werden vroeger gebruikt voor de handel, onder meer als opslagruimte. Tegenwoordig is het een locatie met bruisende cafés en restaurants.

De Oudegracht ligt op 3,5 km afstand van het hotel.

Winkelen

Voor knusse winkelstraten met leuke boetiekjes moet u op de Lijnmarkt zijn, ofwel ‘de leukste winkelstraat van Utrecht’. Voor de grote merken kan het winkelend publiek naar het vernieuwde Hoog Catharijne bij Utrecht Centraal dat sinds de renovatie nog moderner en aangenamer is om te shoppen. Het overdekte winkelcentrum met zo’n 125 winkels is bovendien makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer of de auto.

De winkelstraten liggen op 3 km afstand van het hotel.

De Neude

De Neude is het bekendste plein van Utrecht. Het hele jaar door zitten de terrassen vol bij de cafés verschillende. Bij wijnbar Lefebvre, De Beurs of De Luifel kunt u na een lange dag wandelen, neerstrijken voor een gezellige borrel en goede wijn.

De Neude ligt op 3,7 km afstand van het hotel.

Domtoren

Met 112 meter – de hoogste kerktoren van Nederland – is de Domtoren niet weg te denken uit het Utrechtse stadsbeeld. Tot eind 2024, begin 2025, wordt de toren gerestaureerd, maar hij blijft wel open: na het beklimmen van de 465 treden, word je beloond met een prachtig uitzicht. Wie hoogtevrees heeft: je kunt ook ‘Dom Under’ voor een interactieve reis door de geschiedenis van Utrecht.

De Domtoren ligt op 3,4 km afstand van het hotel.

Nijntje Museum

Ook voor kinderen is er genoeg te doen in Utrecht, zoals een bezoek aan het Nijntje Museum. Het wereldberoemde konijn van tekenaar en schrijver Dick Bruna logeert deze winter in de oude bibliotheek aan de Oudegracht vanwege de verbouwing van het museum aan de Agnietenstraat. In de themaruimten leren peuters en kleuters spelenderwijs over de wereld om hen heen, zoals over ‘de dokter’ en hoe een verkeersplein werkt.

Het Nijntje Museum ligt op 2,8 km afstand van het hotel.

Landgoed Amelisweerd

Als u de stad uit wilt, is landgoed Amelisweerd een perfecte locatie om te genieten van de natuur. Het rivierbos ligt aan de Kromme Rijn ten oosten van Utrecht. Het oude loofbos op kleigrond is uniek in Nederland. Er zijn mooie routes, zoals de monumenten- of de kastelenroute, waar je ridderhofsteden Oud- en Nieuw-Amelisweerd en het Fort bij Rhijnauwen tegenkomt.

Landgoed Amelisweerd ligt op 4,5 km afstand van het hotel.

Zelf op pad vanuit Hotel Utrecht?

Zelf op pad vanuit Hotel Utrecht?

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1x bittergarnituur
  • 1x OV-dagkaart
  • Gratis parkeren
  • Gratis annuleren tot 12.00 uur op de dag van aankomst

Verken de omgeving en kom daarna volledig tot rust in het hotel met het City break-arrangement.

Vanaf
€ 64,50
p.p.p.n. (o.b.v. 2 personen op een kamer) excl. citytax