Direct naar de contentDirect naar de footer

Wat te doen rondom Hotel Spier-Dwingeloo

In de omgeving rondom onze Valk Exclusief hotels is er veel te doen. Wij geven u graag tips voor uw verblijf. Deze keer plannen we een dag vol activiteiten vanuit Hotel Spier-Dwingeloo.

09.15 uur

09.15 uur

Bewandel het Plankenpad

Vanuit het hotel loopt u met de witte wandelroute, die grotendeels uit alleen maar planken bestaat, door Nationaal Park Dwingelderveld. tijdens de wandelroute van 5,5 kilometer loopt u dwars door de Drentse natuur.

Dwingelderveld ligt op <1 km afstand van het hotel.

11.00 uur

11.00 uur

Fietsen langs de hunebedden

Maak een fietstocht door het gebied rondom het hotel. Met de route 'Rondje Diever' rijdt u op de fiets of e-bike langs de drie verschillende hunebedden rondom het dorpje Diever.

Bekijk de fietsroute op www.fietsknoop.nl.

Zelf op pad vanuit Hotel Spier-Dwingeloo?

Zelf op pad vanuit Hotel Spier-Dwingeloo?

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1x e-bikeverhuur

Boek nu het e-bikearrangement vanaf €114,- per persoon

Boek nu
13.30 uur

13.30 uur

Bezoek het OERmuseum

Wandel als het ware door de tijd, beginnend bij de laatste ijstijd. Hier leert u wat er zich duizenden jaren geleden heeft afgespeeld in het noorden van Nederland, aan de hand van exposities en archeologische vondsten.

Het OERmuseum ligt op 12 km afstand van het hotel.

15.30 uur

15.30 uur

Kamp Westerbork

In Kamp Westerbork worden honderdduizendJoden, Sinti en Roma in herinnering gehouden die hier zijn gekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens uw bezoek ziet u hoe het leven in dit doorgangskamp eraan toe ging.

Kamp Westerbork ligt op 19km afstand van het hotel.

18.30 uur

18.30 uur

Escaperoom in Hoogeveen

Voor een avondje puzzelen kunt u bij Escaperoom The Basement in Hoogeveen terecht. Los de puzzels op, volg de aanwijzingen en probeer uit de kamer te ontsnappen. The Basement heeft meerdere kamers in verschillende genres en moeilijkheidsgraden.

Escaperoom The Basement ligt op 13,5 km afstand van het hotel.