Direct naar de contentDirect naar de footer

Wat te doen rondom Hotel Wolvega

In de omgeving rondom onze Valk Exclusief hotels is er veel te doen. Wij geven u graag tips voor uw verblijf. Deze keer plannen we een dag vol activiteiten vanuit Hotel Wolvega.

8.30 uur

8.30 uur

Fietsen door het koninklijke Oranjewoud

Stap op de fiets of e-bike en volg de route door het Friese landschap. Fiets langs de weilanden, waterpartijen en imposante landgoederen, zoals Landgoed Oranjewoud.

Het Oranjewoud ligt op 12,5 km afstand van het hotel.

Foto: Rick0098b

10.00 uur

10.00 uur

Hedendaagse kunst in Museum Belvédère

Dit museum is het eerste museum voor moderne en hedendaagse kunst in Friesland. Hier ziet u een collectie kunstwerken van belangrijke Friese schilders, zoals Jan Mankes, Sjoerd de Vries en Thijs Rinsema, maar ook van andere schilders uit binnen- en buitenland.

Museum Belvédère ligt op 13 km afstand van het hotel.

Zelf op pad vanuit Hotel Wolvega?

Zelf op pad vanuit Hotel Wolvega?

  • 1/2/3x overnachting
  • 1/2/3x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1/2x driegangendiner
  • 1/2x fietsverhuur

Boek nu het fietsarrangement vanaf €99,50 per persoon.

Boek nu
14.00 uur

14.00 uur

Historisch Heerenveen

Wandel door de vele knusse straatjes en langs de historische gebouwen van de stad, zoals de Crackstate en Oenemastate. Tegenwoordig is de Oenemastate een grand-café-hotel, waar u terecht kunt voor een lekkere lunch op het terras.

Heerenveen ligt op 14,5 km afstand van het hotel.

Foto: Johan Bakker

16.00 uur

16.00 uur

Varen door Giethoorn

Aan de rand van het Nationaal Park Weerribben-Wieden ligt het dorp Giethoorn. Door de vele kanalen en bootjes die er doorheen varen, wordt de plaats ook wel het Venetië van het noorden genoemd. Bezoek Museum Giethoorn voor een kijkje in een authentieke Gieterse boerderij.

Giethoorn ligt op 20 km afstand van het hotel.

19.00 uur

19.00 uur

Pootjebaden in de zwemplas

Na een dag eropuit kunt u op het terras van Hotel Wolvega genieten van een gezellige borrel. Aan het terras ligt de zwemplas van het hotel waar u een verfrissende duik in kunt nemen en op het strand kunt relaxen.