Direct naar de contentDirect naar de footer

In gesprek met... Sandra Ysbrandy

Gepubliceerd op 28 maart 2022

Ze is die bikkel uit Expeditie Robinson. Bekend ook als tv-kok van Omroep Max. Haar missie: Nederland gezonder laten eten. Sandra Ysbrandy: ‘Ik wil zoveel mogelijk mensen informeren. Zeker op social media knalt iedereen er maar wat op.’

Om te beginnen met je ongeluk: hoe gaat het?

,,Bij de tweede proef ben ik van een menselijke toren gevallen. Ik wist direct dat het foute boel was: ik hoorde iets knakken. Ik kreeg ook een dik onderbeen, omdat ik vocht bleef vasthouden. Uit angst te worden weggestemd, heb ik de hele tijd mijn lange broek aangehouden. Bij elke proef was ik ook bang dat het de stormbaan zou worden of dat ik zou moeten springen; dat zou niet zijn gegaan. Ik heb het gered door mijn mindset.’’

Wat was het ergst behalve je val? De honger?

,,Totaal niet. Ik heb zo van de Expeditie genoten! Het lastigst vond ik het omgaan met bondjes en de stress van het continu op je hoede zijn voor afspraken waar je geen weet van hebt. Omdat ik lang op winnaarseiland heb mogen bivakkeren, heb ik daar weinig last van gehad. Maar toen het zover was, was het vreselijk.’’

Met wie kon je het best praten over lekker eten?

,,Met Do en Yuki Kempees; die gaan graag naar restaurants en deelden hun tips. Do heeft een grote moestuin en een man die kookt. Wij vroegen elkaar steeds: wat zou je eten als je thuis was? En: wat heb je laatst gegeten? Daar werden de anderen helemaal gek van.’’

Ook genieten in onze hotels?

Ook genieten in onze hotels?

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijtbuffet
  • Verblijf in maart, april en mei

Verken de omgeving en kom daarna volledig tot rust in een van onze hotels met de voorjaarsdeal.

Vanaf €38,50 per persoon

Boek nu

Wat heb je bij thuiskomst gedaan? Je volgegeten?

,,Toen ik weer in de bewoonde wereld was, heb ik urenlang met mijn man gebeld en precies gezegd wat ik wilde eten. Daarna ging ik met mijn gezin op zomervakantie in Andalusië. Ik was onverzadigbaar en heb alles gegeten waar ik zin in had. Nou, dan gaat het snel, zeker nadat ik was geopereerd en een tijd niet mocht bewegen. Binnen een week of tien zat alles er weer aan.’’

En toen op dieet?

,,Dat heeft geen zin: elk dieet hou je maar tijdelijk vol. Het enige dat duurzaam is, is dat je je gedrag aanpast. Dat je goed eet, beweegt, lekker slaapt en weinig stress hebt. Bij de workshops en trainingen die ik geef als natuurvoedingsadviseur, aan particulieren én bedrijven, komt dat allemaal aan bod.’’

Foto's: Romy Egas/A-Sociaal Media, RTL, Dorst & Lesser

Het hele interview lezen? Het hele verhaal staat in het nieuwe nummer van het Valk Magazine, dat u in alle Valk Exclusief hotels gratis afhaalt.