Direct naar de contentDirect naar de footer

Proeven bij Hotel Heerlen

Hij volgde het pad van alle jongen Valken en werkte als keukenhulpje in verschillende hotels. Sinds 2020 is Berend van der Valk manager van de vestiging in Heerlen, samen met zijn vriendin Saskia. In Hotel Heerlen proeven wij het bijzondere menu van chef-kok Andy Brauers. Berend: "De leukste vakantie beleef je in Limburg."

Lees ook: 'Proeven bij Hotel Leiden'

Lekker eten en genieten van de omgeving: het enorme landgoed, waarop Hotel Heerlen en Kasteel TerWorm staan, is prachtig. Hotel Heerlen ligt ook in Parkstad, de regionale samenballing van dorpen en steden met evenementen, kastelen en attracties als een dierentuin, SnowWorld, een botanische tuin met het Heuvelland en de steden Maastricht en Aken binnen handbereik.

Chef-kok Andy Brauers is een vakman die een Michelinster in de wacht wist te slepen bij het toenmalige toprestaurant Prinses Juliana in Valkenburg en hij is al veertien jaar in dienst bij Van der Valk.

Voor ons heeft hij een bijzonder menu bedacht.

Proeverij

Proeverij

We beginnen met een proeverij van drie gerechtjes. De rundertartaar is met de hand fijngesneden en op smaak gemaakt met eidooier, tabasco, peper, zout en zoetzure groenten. De tonijn en King Crab zijn op smaak gebracht met Japanse mayonaise, Aziatische kruiden en opgediend met een dressing van sushi-azijn en citroengras. En tot slot de ravioli, gemaakt van wontonvellen, gevuld met gepofte zoete aardappels en spinazie met pijnboompitten.

Tussengerecht

Tussengerecht

Via het oosten stappen we over naar Italië: risotto. De chef heeft, zoals het hoort, arborio rijst langdurig laten inkoken en arroseren met bouillon, sjalot en kruidnagel en afgemaakt met room en Parmezaan. Het gerecht wordt opgediend met blokjes gegrilde kruidendistelzwam, Parmezaan en aan tafel geschaafde truffel.

Zelf proeven bij Hotel Heerlen?

Zelf proeven bij Hotel Heerlen?

  • 1x overnachting
  • 1x uitgebreid ontbijt
  • 1x driegangendiner

Boek nu het city break-arrangement vanaf €106,- per persoon.

Een echte klassieker

Een echte klassieker

Het hoofdgerecht is een echte klassieker: beef Wellington. Aan tafel wordt het door de chef overgoten met hete wildsaus uit een kannetje. Erbij: rode kool met ui, appel en crème de cassis en witlof, gebraiseerd met spekjes en fijne groenten, afgeblust met rode-wijnazijn en honing van het landgoed.

Van het eigen landgoed

Van het eigen landgoed

Tot slot is er een tarte tatin van gekarameliseerde appels en appelstropp van het eigen landgoed, met bladerdeeg, knaeelijs, appelbolletjes en gekarameliseerde noten. Heerlijk.