Direct naar de contentDirect naar de footer
Laat u inspireren
Laat u inspireren
Laat u inspireren

VALK EXCLUSIEF MAGAZINE

In het Van der Valk Exclusief magazine leest u over de laatste ontwikkelingen bij de Van der Valk Exclusief hotels. In uitgebreide reportages maakt u kennis met de hotels en de mensen achter de schermen vertellen over hun drijfveren. Ook portretteren we leden van de Van der Valk familie.

Bekijk het zomermagazine

Met open armen

Als er iets is dat ik deze afgelopen periode regelmatig heb gedacht, dan is het: wat werken er in de horeca toch rasoptimisten. Ik weet nog dat ik vorig jaar Pasen zei: ik eet mijn schoen op als het volgend jaar Pasen nog zo is... Nou mensen, ik heb mijn schoen bijna helemaal opgegeten!

Maar toch: met voorzichtig enthousiasme zetten we nu een stap in de goede richting. Tegen onze gasten wil ik graag zeggen: ik hoop dat jullie allemaal zijn gevaccineerd of binnen afzienbare tijd worden gevaccineerd. Dan kunnen we weer lekker het terras op als de zon schijnt.

Ook al gaat het met horten en stoten, ik hoop dat we met elkaar positief kunnen blijven en het normale leven zo snel mogelijk kunnen oppikken. Wij zullen jullie met open armen ontvangen. Het was voor de verandering best wel eens een keertje hij om voor het eerst in onze bestaansgeschiedenis Sinterklaas, Kerst en andere feestdagen thuis te vieren. Maar we staan nu echt te popelen om helemaal open te mogen en jullie weer met open armen te kunnen ontvangen.

Als er deze zomer nog steeds richtlijnen zijn vanuit de overheid, dan hoop ik dat iedereen zich daaraan houdt en lief zal zijn richting ons personeel als zij mensen hierop (moeten) aanspreken. De Valk-medewerkers hebben zich het afgelopen jaar kranig gedragen en kunnen hopelijk, na een periode van stilzitten, vol gas geven. Mijn advies aan de jeugd is, zorg goed voor je gasten. En tegen jonge Valken wil ik zeggen: maak je borst maar nat.

Ik heb het gevoel dat er dingen zijn veranderd, dat bij veel mensen de ogen zijn geopend, dat sommigen van ons kiezen voor wat ik de kwaliteit van echtheid noem. Met andere woorden: weg van het vluchtige en terug naar authenticiteit en persoonlijkheid. Daarmee bedoel ik, als ik kijk naar ons horecavak, de gerant die we kennen van vroeger, en meneer en mevrouw Van der Valk die zichtbaar en aanspreekbaar zijn voor onze gasten. Zeker nu mensen thuis hebben ervaren wat gastheer- en gastvrouwschap inhoudt. Dat huiskamergevoel en die warmte willen wij onze gasten heel graag teruggeven.

Van der Valk is altijd tijdloos geweest. Vanwege de herkenbare gerechten, het ouderwetse gastheerschap en de nostalgie. Die oude waarden willen we - nog meer dan ooit - uitdragen. Dit soort dingen worden gelukkig weer belangrijk gevonden.

Mijn advies aan mensen is: blijf mooie herinneringen maken, die betekenen zoveel meer dan dure spullen. Vier het leven, blijf feestjes geven. Neem je inner circle, de mensen met wie je deze periode bent doorgekomen, op een mooie dag mee uit. Wij hopen jullie allemaal gauw weer te zien!

Hellen van der Valk