Direct naar de contentDirect naar de footer
Laat u inspireren
Laat u inspireren
Laat u inspireren

VALK EXCLUSIEF MAGAZINE

In het Van der Valk Exclusief magazine leest u over de laatste ontwikkelingen bij de Van der Valk Exclusief hotels. In uitgebreide reportages maakt u kennis met de hotels en de mensen achter de schermen vertellen over hun drijfveren. Ook portretteren we leden van de Van der Valk familie.

Bekijk het voorjaarsmagazine

Wij kijken uit naar uw bezoek

Dat we op dit moment door één van de lastigste tijden van de afgelopen decennia gaan, is een understatement. Maar gelukkig is het een crisis waar een einde aan zit. Wat ik bedoel, is dat we hoe dan ook het virus gaan overwinnen en dat iedereen weer kan gaan genieten (in de horeca) en zijn of haar favoriete Van der Valk hotel of restaurant. De vraag is alleen; wanneer?

Samen met mijn vrouw Willemijn ben ik verantwoordelijk voor onze vestiging in Düsseldorf en maken we van dichtbij het beleid in twee landen mee. Hoewel we buren zijn, is er wel degelijk verschil in aanpak. Waar Nederland de avondklok hanteerde, gebeurde dat in Duitsland niet. Daar staat tegenover dat het in Duitsland sinds 1 november 2020 niet is toegestaan om 'leisure'-matig in hotels te overnachten. Alleen met een werkgeversverklaring mag in Duitsland in een hotel worden overnacht.

Het is een moeilijke tijd als ondernemer van een prachtig bedrijf, maar ook voor onze medewerkers, om door een stil hotel te lopen. Maar, we houden de moed erin. Omdat we weten dat we vroeg of laat het virus gaan overwinnen.

Op dit moment zijn we in Düsseldorf bezig met een grote renovatie van de vergaderverdieping. We zijn dankbaar dat we in deze financieel onzekere tijden toch de mogelijkheid krijgen van de familie om dit nu te doen. Hotel Düsseldorf is een congreslocatie bij uitstek. Deze verdieping weer helemaal op topniveau brengen tijdens de lockdown is een privilege, omdat we daardoor geen overlast hebben tijdens de normale drukte.

We worden nu bijna een jaar in de greep gehouden door het coronavirus. Toch hebben we onze teams voor een groot deel intact kunnen houden en hebben we onze hotels weer tiptop in orde gemaakt. Gezamenlijk zetten we de schouders eronder en voeren we schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden uit. We zorgen ervoor dat alles klaar staat zodat wij zo sterk mogelijk voor de dag komen zodra de versoepelingen worden afgekondigd.

Het is een voorrecht om als familiebedrijf door deze crisis te gaan. Zo houden we allemaal de moed erin, omdat we letterlijk en figuurlijk samen sterk staan. Dit stralen we vervolgens weer uit naar onze medewerkers. Wij als familie, en onze teams, kunnen niet wachten om weer voor u klaar te staan met de gebruikelijke gastvrijheid en kwaliteit. Meer dan ooit kijken we uit naar uw bezoek in een van onze vestigingen! Hopelijk tot snel en blijf gezond!

Adriaan van der Valk