Direct naar de contentDirect naar de footer

VALK EXCLUSIEF MAGAZINE

In het Van der Valk Exclusief magazine leest u over de laatste ontwikkelingen bij de Van der Valk Exclusief hotels. In uitgebreide reportages maakt u kennis met de hotels en de mensen achter de schermen vertellen over hun drijfveren. Ook portretteren we leden van de Van der Valk familie.

Bekijk het herfstmagazine

Bijzondere tijden

Bijzondere tijden zijn het. Hoewel ons leven al zo'n half jaar in het teken staat van corona en we inmiddels bekend raken met de 'nieuwe' situatie, zijn we er in Hotel Schiphol elke dag volop mee bezig. Steeds weer komen er protocollen bij of verandert er iets. Zo is er de 1,5 meter-regel waardoor we een extra ontbijtzaal hebben moeten creeëren. Gasten moeten tegenwoordig ook reserveren voor het zwembad.

Het doet me goed om te zien hoe professioneel onze collega's omgaan met de vele beperkingen; ik ben enorm trots dat onze club zo meedenkt. Met elkaar zetten we flink de schouders eronder. Zo hebben onze koks en restaurantmanagers twee maanden de shuttlebus gereden van en naar de luchthaven. De dames en heren van Banqueting zijn met restaurantmedewerkers buiten onkruid gaan wieden en de omgeving gaan schoonmaken door allerelei troep en afval te verzamelen. De Technische Dienst heeft met hulp van verschillende afdelingen de airco-units grondig schoongemaakt en de receptie heeft nachtdiensten gedraaid in tijden dat het erg rustig was.

Op dit moment is een aantal bedieningsmedewerkers ingewerkt om de komende maanden de receptie bij te staan met incheck- en reserveringsprocedures. Onder de huidige corona-omstandigheden nemen deze namelijk veel meer tijd in beslag dan gebruikelijk. Hierdoor kunnen zij hun collega's ondersteunen waar nodig. Op deze manier geven ze elkaar de mogelijkheid om van een welverdiende vakantie te genieten en worden onze gasten nog steeds correct en vriendelijk te woord gestaan.

Alles reilt en zeilt weer en daar zijn we blij mee. Afgelopen zomer hebben we veel leisure gasten mogen ontvangen. Er is goed gehoor gegeven aan het verzoek om vakantie te vieren in eigen land. Dat gaat prima in en rond Hotel Schiphol. De stranden zijn dichtbij en in de omgeving kun je heerlijk fietsen. Als fervent fietser kan ik iedereen een rondje Westeinderplas aanraden of de polder in aan de overkant. Ook fijn: in 35 minuten ben je in het centrum van Amsterdam, Haarlem of Leiden.

Voor ons en onze gasten was het een zomer die we niet snel zullen vergeten. Ondertussen focussen we ons op de toekomst. Het hotel staat sinds begin dit jaar in de bouwsteigers en we zijn volop bezig met de ontwikkeling van Hotel Schiphol 2.0. Er komt een torenvleugel met 270 nieuwe kamers, het restaurant wordt flink uitgebreid en de buitengevel wordt geheel vernieuwd. Omdat we een grote speler zijn in de congresmarkt realiseren we ook nog een grote (vergader)zaal van bijna 1000 m2 met capaciteit voor duizend personen.

Bouwen in onzekere tijden is soms moeilijk. We moeten bijvoorbeeld keuzes maken voor over twee jaar; maar wie weet hoe de wereld er dan uitziet? Ik zei het al: het zijn bijzondere tijden...

Fijne herfst!

Bill van der Valk
Hotel Schiphol A4