Direct naar de contentDirect naar de footer

VALK EXCLUSIEF MAGAZINE

In het Van der Valk Exclusief magazine leest u over de laatste ontwikkelingen bij de Van der Valk Exclusief hotels. In uitgebreide reportages maakt u kennis met de hotels en de mensen achter de schermen vertellen over hun drijfveren. Ook portretteren we leden van de Van der Valk familie.

Loyaliteit staat voorop!

Terwijl ik dit schrijft, zijn we in Hotel Heerlen verhuisd van het pop-up restaurant naar het nieuwe hoofdgebouw. Januari 2016 werd ons hoofdgebouw verwoest door een grote brand. Gelukkig waren er geen slachtoffers. Nadat we van de schrik waren bekomen, moesten we een plan van aanpak maken. Herbouw, nieuwbouw: wat gaan we doen..? Onze vaste gasten en medewerkers wilden we ook in deze fase niet teleurstellen. Loyaliteit stond voorop!

Zo gebeurde het dat van april 2016 tot september in een 1200 m2 grote loods ons gezellige landgoedrestaurant was gevestigd, compleet met keuken. Onze gasten waardeerden deze tijdelijke oplossing gemiddeld met een 8,7! Daar zijn we ontzettend trots op. Inmiddels wordt de pop-up loods afgebroken en verplaatst naar Den Bosch. Daar wordt de loods omgebouwd tot een koffiebranderij van familie De Laat. Mooi zo'n vorm van hergebruik, met een herinnering aan de Toekan. En deze karaktervolle koffie u zeker bij ons proeven.

Vanwege de unieke sfeer zullen we de loods missen. Voor onze medewerkers is het fijn dat de logistieke ongemakken achter hen liggen. Het heeft iedereen extra veel moeite gekost, maar het is allemaal goed gelukt. Chapeau! De begane grond van het nieuwe hoofdgebouw is nu in gebruik. Hier vindt u een fantastisch en sfeervol à la carte restaurant en een Live Cooking zaal. Begin 2018 zijn ook de verdieping en verdere infrastructuur klaar.

Op ons landgoed in Heerlen toont het najaar zich in alle pracht en brandt ook het houtvuur weer in Kasteel TerWorm. Voor de keuken breekt het mooiste seizoen aan. De appel- en perenoogst viel dit jaar helaas tegen door het slechte voorjaar. Met Natuurmonumenten hebben we dit jaar 100 extra fruitbomen geplant en, met steun van de Provincie, 10 hectare nieuwe natuur gecreëerd. Gelukkig was de imker wel blij dit jaar met de honingopbrengst en geen bijenziekten.

De koeien uit Leiderdorp hebben een fijne zomer gehad op TerWorm en gaan terug naar de stal. De melkprijs is dit jaar erg goed. De wens is om van onze eigen melk heerlijke kazen te gaan maken voor het ontbijt. Ook zijn we op het landgoed gestart met de restauratie van een oude hoeve. Hierin komen een stroopmakerij, een vakantiewoning en een kunstatelier.

De hotellerie is op dit moment hot. De Toekan draait erg goed. We kiezen bij Van der Valk Exclusief voor kwaliteit, ruimte en luxe. Ofwel: voor prachtige kamers, een heerlijk ontbijt en fijne restaurants. De leukste minivakantie vier je bij Van der Valk. Inclusief échte gastvrijheid. 'Gastvriendschap', zeggen de Duitsers. Dat past nog beter. We willen de beste 4 sterrenketen van Nederland zijn en, minstens zo belangrijk, betaalbaar blijven.

Ook nu blijven we goed naar onze gasten luisteren. Gelukkig kunnen we uw wensen en opmerkingen goed meten. Uw reviews via valk.com zijn belangrijke graadmeters voor ons. Dank voor uw loyaliteit, wij gaan ervoor!

Freek van der Valk

Hotel Heerlen en Kasteel TerWorm