Direct naar de contentDirect naar de footer

VALK EXCLUSIEF MAGAZINE

In het Van der Valk Exclusief magazine leest u over de laatste ontwikkelingen bij de Van der Valk Exclusief hotels. In uitgebreide reportages maakt u kennis met de hotels en de mensen achter de schermen vertellen over hun drijfveren. Ook portretteren we leden van de Van der Valk familie.

Bekijk het zomermagazine

Geluk

Van de week werd ik gebeld: 'Oma, kun je komen jureren?' Kleinkinderen die in onze hotels werken, hebben een paar keer per jaar een grote vergadering in de Gouden Leeuw. Dit keer werd hun 'Juniorenoverleg' afgesloten met een kookwedstrijd. De jongelui deden inkopen in de Valk Versmarkt en gingen daarna in groepjes in de keuken aan het werk. Ik mocht alles beoordelen en de winnaar aanwijzen. Zo leuk dat ze dan aan mij denken; daar word ik nou gelukkig van!

Ondanks mijn 86 jaar staat mijn agenda vol met afspraken. Een tripje met mijn schoonzus en goede vriendin Toos naar Zuid-Spanje, een afspraak met een vriendin, een verjaardag, het schrijven van een voorwoord voor dit mooie magazine... never a dull moment. Wat wil je ook met tien kinderen, 53 kleinkinderen en 21 achterkleinkinderen! Vorige maand vierden we mijn verjaardag en dan is bijna iedereen aanwezig. Heel bijzonder, en het vervult me met geluk dat we nog steeds allemaal bij elkaar zijn.

Toen ik in 1951 mijn man Arie leerde kennen en aan de slag ging in de Gouden Leeuw, had ik dit nooit kunnen bedenken. Ik werkte in de bediening, maakte later de personeelsroosters en verzorgde de planning voor de bruiloften. In de zomermaanden waren er soms wel drie per dag! Mijn man was veel met zijn broer Gerrit op pad. Toen waren er nog maar vier Van der Valk restaurants en zij waren druk bezig met de uitbreiding en bouw van hotels. Ik vond het altijd enorm leuk om de inrichting te doen van de nieuwe plekken.

Inmiddels zijn er meer dan honderd Valkhotels. Arie en ik genieten nog steeds van de groei van ons concern. Ook dat is geluk... als er weer zo'n prachtig hotel wordt geopend. Ik heb heel wat openingen meegemaakt en het is na al die jaren nog steeds traditie dat de familie komt helpen met de laatste loodjes. Zo vlak voor de oplevering moet er enorm veel gebeuren en dan komen er een paar neven en nichten helpen vegen terwijl ooms en tantes stoelen uitpakken; iedereen werkt keihard om alles op tijd klaar te hebben. Geluksmomenten zijn dat. Net als onze kerstvieringen. Elk jaar in een ander hotel en met een ander thema. We vieren het al weken voor het écht kerst is, want in die periode is iedereen druk met zijn of haar hotel. Maar die ene avond trekken we alles uit de kast om ons mooi uit te dossen, bij te praten en te genieten van elkaar en de heerlijke spijzen en wijnen. Dit jaar is het in Hotel Oostzaan; ik kijk er nu al naar uit.

Op mijn 63e vond ik het welletjes en ben ik gestopt met werken. Vanaf de eerste dag dat ik bij Van der Valk binnenkwam, heb ik genoten, maar toen vond ik het tijd voor andere dingen. Ik ben gaan golfen, op computerles gegaan en heb me aangemeld bij een kookclub. Het was wel 'een dingetje' om te stoppen, maar mijn dagen waren snel gevuld. Bovendien zijn we veel in de Gouden Leeuw; we zijn altijd in Voorschoten gebleven. Mijn man, die er vanaf zijn zestiende de inkoop en boekhouding deed en later de financiën voor het concern, kijkt nog dagelijks in de boeken. Onze kinderen vergaderen er ook regelmatig over de gang van zaken. Niet zelden wachten wij ze dan op om af te sluiten met een etentje.

Ik ben een gelukkig mens, denk ik vaak. Natuurlijk hebben we tegenslagen gekend, ook dat hoort bij het leven. Maar als ik het over mocht doen, zou ik alles precies eender doen...

De zomer is bijna begonnen; er wachten heerlijke maanden op ons. De terrassen bij Van der Valk zullen weer vol zitten met trouwe gasten. Wie weet, tot ziens... Geniet van het mooie weer!

Truus van der Valk