Direct naar de contentDirect naar de footer

VALK EXCLUSIEF MAGAZINE

In het Van der Valk Exclusief magazine leest u over de laatste ontwikkelingen bij de Van der Valk Exclusief hotels. In uitgebreide reportages maakt u kennis met de hotels en de mensen achter de schermen vertellen over hun drijfveren. Ook portretteren we leden van de Van der Valk familie.

Bekijk het wintermagazine

De 16e Elfstedentocht?

Komt het er nou eindelijk eens van deze winter? Elk jaar wachten we in spanning af. Februari 2017 kon er heel even op natuurijs worden geschaatst, maar de 'tocht der tochten' kwam er niet van. Toen ik net de krant aan het lezen was, viel mijn oog op een artikel waarin stond dat koning Willem-Alexander op staatsiefoto's altijd zijn Elfstedenkruisje draagt. Dat zegt, denk ik, genoeg. Ook onze koning is trots op de Elfstedentocht.

Met een aantal 'Valken' volbracht ik op 4 januari 1997 de tot nu toe laatste Elfstedentocht, die gewonnen werd door Henk Angenent. Henk lag waarschijnlijk allang te slapen toe ik om kwart over elf 's avonds uiteindelijk over de finishlijn gleed. Het is alweer 21 jaar geleden, maar toch blijft dit fenomeen niet alleen mij, maar vele landgenoten elke winter bezigheden. En wie heeft er afgelopen zomer niet intens meegeleefd met Maarten van der Weijden die deze monstertocht voor het goede doel zwemmend wilde afleggen? Wat een heldendaad was dat! De Elfstedentocht is en blijft één van de meest tot de verbeelding sprekende sportieve gebeurtenissen van ons land.

Of de winter ons dit jaar verrast met een nieuwe Elfstedentocht gaan we vanzelf zien. Hopelijk is deze periode voor u een uitgelezen mogelijkheid om er even lekker op uit te gaan. Gezellig een weekendje weg, natuurlijk naar één van onze luxe Valk Exclusief hotels. Wat dacht u van een overnachting in een van onze recent geopende hotels in Apeldoorn, Tilburg of jawel... Leeuwarden. Bij een bezoek aan laatstgenoemde kunt u meteen even kijken hoe de Bonkevaart er momenteel bij ligt. In dit magazine vindt u vast en zeker een leuke bestemming om een nieuwe omgeving te ontdekken of even helemaal tot rust te komen.

Op het moment dat ik dit voorwoord schrijf, zijn we druk bezig met de planning van de kerstdagen. Voor de directie en medewerkers van alle Valk Exclusief hotels is dit een bijzondere en spannende tijd met als uitdaging om alle gasten een fijn kerstfeest te bieden. Er is gelukkig al volop gereserveerd en de draaiboeken liggen bijgewerkt klaar. Zoals elk jaar worden de kerstdagen een gezellig feest voor alle gasten bij Van der Valk; daar kunt u op rekenen!

April dit jaar was het precies 35 jaar geleden dat mijn vrouw Nanny en ik, als jong stel, in Hotel Vianen aan de slag gingen. Ook is het dit jaar alweer tien jaar geleden dat we in Hotel Houten de deuren openden. Allebei prachtige hotels in het centrum van Nederland die in deze regio, vooral ook dankzij de inzet van onze medewerkers, al vele jaren een begrip zijn. Als het aan ons ligt, zal dat nog vele jaren zo blijven. Afgelopen zomer is de Live Cooking keuken in Hotel Vianen compleet gerestyled en vernieuwd door Nanny en haar designteam. Het resultaat mag er wezen.

Weliswaar komt de natuur in de winter een beetje in de slaapstand, maar bij Van der Valk is dit beslist niet het geval. In Amsterdam bij de RAI en in Deventer aan de A1 wordt volop gebouwd aan nieuwe exclusieve hotels. Bij Schiedam aan de A20 zal de nieuwbouw spoedig van start gaan en de uitbreidingen bij Hotel Nootdorp en Hotel Akersloot zijn in volle gang. In al onze hotels proberen we met veel energie en aandacht voor details te werken aan renovaties en vernieuwingen. Allemaal met de bedoeling om u als gast een nog onvergetelijker verblijf te bieden.

Namens directie en medewerkers wens ik u een heel gezellige winter toe en wie weet horen we komend jaar vanuit Friesland weer eens die magische woorden: It Giet Oan...

Martin van der Valk

Hotel Vianen, Hotel Houten en Hotel Utrecht